Јовић: Остварио ми се дечачки сан

18

Још није напунио 24 године, а већ је успео да оствари свој дечачки сан – да заигра у Црвеној звезди. Пре тога Стефан Јовић се окитио и сребрном медаљом на Светском првенству у Шпанији па се зато с правом може рећи да му се овог лета живот променио из корена.

Иза мене је турбулентна сезона која је била пуна повреда због чега сам мало играо. Могу слободно рећи да је то била сезона за заборав с обзиром на то колико сам утакмица пропустио. Међутим, био сам упоран, остао сам позитиван па је као прави шлаг на торту дошло све ово што се десило са репрезентацијом и наравно мој потпис на уговор са Црвеном звездом – почиње причу Јовић и додаје:

Изузетно ми је дарго да смо преговоре успешно завршили. Јер, испунио ми се дечачки сан да заиграм у Звезди и зато једва чекам прву утакмицу – са пуно емоција причао је Јовић.

Тек што је потписао уговор са црвено-белима Јовић је брже боље стигао на Звездин тренинг у Пиониру. После два и по сата жестоког рада под будним оком тренера Дејана Радоњић, Јовић је сумирао утиске након доласка у нову средину:

Са пар момака сам већ имао прилике да играм, са некима сам овог лета сарађивао у репрезентацији, а неке познајем јер смо били директни ривали на терену. Могу да кажем да су први утисци заиста супер. Видим да су сви играчи јако мотивиосани, да воле да раде, да дају све од себе на тренингу и због свега тога мислим да ће ова година бити добра за нас и наше навијаче.

Јовић ће на бековским позицијама имати жестоку конкуренцију, али како сам каже то га радује:

Када је реч о конкуренцији у тиму најбитније је да она буде здрава, јер то је најсигурнији пут до успеха. Оно што је приметно већ на први поглед је да међу играчима влада одлична атмосфера и то је јако позитивно.

Борбени бек је имао бројне понуде из иностранства, али је ипак одабрао Црвену звезду:

Звезда је била најконкретнија. Такође, моја велика љубав према клубу је свакако превагнула да потпишем трогодишњи уговор.

Стефан Јовић путоваће са екипом у Истанбул где Звезда учествује на турниру Глориа куп. За ривале ће имати реномиране европске клубове попут московског ЦСКА и Фенербахче Улкера. На питање шта навијачи могу од њега да очекују у предстојећој сезони Јовић одговара:

Од мене могу да очекују да ћу на сваком тренингу и утакмици давати 100 одсто својих могућности. Сигуран сам да ће то залагање и моја велика посвећеност донети резултат. Прошле године сам доста пратио Звездине утакмице на малим екраним и видео сам да је подршка навијача била изванредна. Не сумњам да ћемо и ове сезоне од стране навијача бити испраћени на исти начин и надам се да ћемо уз њихову помоћ и подршку успети да остваримо све зацртане циљеве.

На крају разговора још једном смо се вратили на причу с почетка овог текста.

Немојте никад да престанете да сањате, јер снови заиста могу да се остваре. Ако не верујете, сетите се мог примера. Играћу у црвено-белом дресу са Звездиним грбом – закључио је Јовић. Човек који је остварио свој сан.

Претходни текстИ Стефан Јовић облачи Звездин дрес
Следећи текстКадеткиње и кадети вицешампиони Србије