И Стефан Јовић облачи Звездин дрес

113

Црвена звезда Телеком ангажовала је ново појачање. У редове црвено-белих стигао је још један сребрни репрезентативац са Светског купа у Шпанији. Реч је о Стефану Јовићу (1990, 198) који игра на позицији плејмејкера. Јовић је са Звездом потписао трогодишњи уговор и тако је успешно стављена тачка на преговоре који су отпочели одмах по завршетку прошле сезоне.

Рођен је у  Нишу 3. новембра 1990. године, а каријеру је започео у Ергоному. Бранио је боје Слоге из Краљева, а последње две године био је члан Радничког из Крагујевца. Прошле сезоне у АБА лиги имао је учинак од 4,3 поена, 2,7 асистенција, 2,4 скока и 1,4 освојене лопте за просечно 21 минут на терену. У Еврокупу на 13 утакмица просечно је бележио 3,9 поена, 3,1 асистенција и 2,6 скокова по мечу.

Јовић је заблистао у овог лета у дресу репрезентације на Светском првенству у Шпанији са којом је освојио сребрну медаљу. Био је један од џокера селектора Александра Ђорђевића са учинком од 3 поена, 2,1 скока и 1,7 асистенција по мечу. Такође, са репрезентацијом је 2013. године освојио два одличја: сребрну медаљу на Медитеранским играма и бронзу на Универзијади.

Стефан Јовић је у неколико наврата истицао да је велики навијач Црвене звезде и да би желело да обуче црвено-бели дрес. Жеља му се испинула, а ми само можемо да му поручимо – СТЕФАНЕ, ДОБРОДОШАО.

Претходни текстВатерполистима Звезде четврто место
Следећи текстЈовић: Остварио ми се дечачки сан