Два гола Ракића за нову победу

25

Сигурном игром фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Новог Пазара головима Ђорђа Ракића и на тај начин забележили пету победу у шест одиграних кола.

Изабраници Ненада Лалатовића од самог старта сусрета јурнули су ка голу ривала, одлучни да раним поготком олакшају себи пут ка тријумфу и избегну нервозу као што је то био случај у Крушевцу.  Први пут откад је стигао на Маракану у страној постави нашао се Милош Босанчић који је заједно са Савићевићем, Ковачевићем, Лазовићем и Печником чинио маневарски ред најтрофејнијег српског тима.

Већ у седмом минуту Печник је одузео лопту дефанзивцима Пазараца, додао до Ковачевића који топовски шутира, међутим чувар мреже брани, тачније одбија лопту до Мијаиловића који хвата волеј са ивице шеснаестерца, али лопта одлази преко гола. Истицао је четврт часа игре када су црвено-бели стигли до вођства. Лазовић се одлично убацио, упутио центаршут на другу страну где се налазио Печник, словеначки репрезентативац упутио је приземан шут који је добро испратио Ракић и из непосредне близине сместио лопту у мрежу гостију.

Од тог тренутка па све до краја сусрета изузев прилике коју су фудбалери Новог Пазара имали у 32. минуту, на терену је постојао само један тим. Далеко од тога да су играчи шампиона Србије кидисали ка голу противника, али пре свега мирном и сигурном игром на средини терена нису дозволили ривалу да угрозе Рајковића који је и после шесте утакмице у првенству несавладан.

Тачку на било какву неизвесност, ако је уопште и било у 54. минуту ставио је поново искусни нападач и најбољи стрелац екипе Ненада Лалатовића Ђорђе Ракић. Поново су гости петљали на својој половини, до лопте је дошао Аврамовски, упослио Ракића који са 16 метара шутира, лопта на путу ка голу погађа штопера ривала и вара голмана Зечевића.

До краја сусрета није било великих узбуђења. Искусно су црвено-бели „сакрили“ фудбал од играча противника, лагано комбиновали и тек на тренутке покушавали да постигну и трећи гол углавном нападима по боку, где су дејствовали Печник и Лазовић. Прве минуте у црвено-белом дресу забележио је и Александар Катаи. У неколико наврата показао је да може бити одлично појачање, међутим за сада му физичка спрема представља проблем да покаже колико заиста може. Праву слику његових вредности треба очекивати у наставку првенства.

Лепој фудбалској вечери на највећем српском стадиону присуствовало је мање гледаоца него што је то уобичајено, чему је доста допринела и киша која је падала у Београду до пред сам почетак утакмице.

Времена за одмор нема, већ у среду у оквиру најмасовнијег такмичења Црвена звезда на свом стадиону дочекује Борац из Чачка, ривала који ће црвено-белима бити ривал и у наредном колу шампионата.

Црвена звезда – Нови Пазар 2:0 (1:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 5.000. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Ракић у 14′ и 54′.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Лазић, Павићевић, Мијаиловић, Ковачевић, Босанчић, Савићевић, Печник, Лазовић, Ракић.
Резерве: Кахриман, Планић, С. Ђорђевић, Катаи, Аврамовски, Деспотовић, Јовић.
Нови Пазар: Зечевић, Ђорђевић, Тинтор, Вуковић, Русмир, Кецап, Рагиповић, Јевтовић, Удовичић, Хаџибулић, Мијић.
Резерве: Будаковић, Обровац, Видаковић, Пајовић, Арифовић, Радивојевић, Павловић.

Претходни текстЦрвено-бели тријумфално почели нову сезону
Следећи текстНови пораз црвено-белих у Румунији