Звезда поражена од Бајерна

56

Кошаркаши Црвене звезде Телеком претрпели су први пораз на турниру у Милузу. После победе над славним Панатинаикосом 78:69, црвено-бели су у другом колу изгубили од минхенског Бајерна резултатом 70:96 (19:21, 21:23, 15:26, 15:26). Треба истаћи да и у овом мечу Дејан Радоњић није могао да рачуна на комплетан састав (изостали су Дангубић, Лазић и Калинић), док је са друге стране у екипи Бајерна недостајао само Владимир Штимац.

Црвено-бели су доста добро играли у првом полувремену, тренер Радоњић равномерно је распоредио минутажу, а значајне улоге добили су млади играчи. Управо недостатак искуства у другом полувремену утицао је да Баварци стекну осетнију предност и дођу до победе.

Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Лука Митровић и Бобан Марјановић са по 15 поена. Џенкинс и Цирбес су убацили по 8, Ребић 7, Тејић, Гудурић и Чворовић по 4, Вилијамс 3, Блажич 2, а Каплановић се није уписао у стрелце.

Најзаслужнији за победу Бајерна био је Брајант са 18 поена, двоцифрен кошгетерски учинак имали су Ђедовић (16), Мицић (13), и Гавел (10). Јагла је постигао 9, а Савановић 5 поена.

У последњем колу турнира у Миузу, које је на програму у недељу, Црвена звезда Телеком игра против Стразбура, а меч је заказ за 17 сати и 30. минута.

Претходни текстРеми црвено-белих у Крушевцу
Следећи текстЛалатовић: Сраман критеријум