Реми црвено-белих у Крушевцу

73

Фудбалери Црвене звезде прекинули су победнички низ. Они су у Крушевцу против Напретка, у лошој утакмици за гледање, ремизирали резултатом 0:0.

Црвена звезда је одиграла убедљиво најслабију утакмицу ове сезоне. Иако је терен био доста наквашен, фудбалери нашег тима су током већег дела првог периода игре деловали безидејно. Ни домаћин није пружио добру игру, али опредељење Напретка је било јасно – претити преко полуконтри и контри. Након једне такве, домаћин је зарадио и једанаестерац, када је приликом клизећег старта по мишљењу главног арбитра, Саво Павићевић начинио прекршај за најстрожу казну. Ипак, Предаг Рајковић је прочитао Трујића, одбранио једанаестерац и остао једини непоражени голман ове сезоне у првенству Србије.

Црвена звезда је само у два наврата била у прилици да постигне гол. Први пут у 11. минуту, када је Ракић главом асистирао Гаврићу који такође главом шутира, али је голман Поповић добро интервенисао. На следећу шансу чекало се све до финиша првог полувремена, када је Петковић кроз одбрану Напретка проиграо Лазовића, овај покушао да пронађе Гаврића на другој стативи, али се испречио штопер Напретка.

У другом полувремену, иако се очекивала знатно боља игра Црвене звезде, виђено је све осим фудбала. Томе је у великој мери допринео и главни арбитар који је одсвирао скоро 60 фаулова у нимало оштрој утакмици. Црвена звезда је била безидејна у фази напада, и једину шансу у другом полувремену имао је дебитант Босанчић, који је из слободног ударца погодио пречку. Премало, за апетите Црвене звезде. У наставку су, поред Босанчића, шансу добили и Јовић и Деспотовић. Управо је након фаула над Јовићем у казненом простору настала велика гужва, јер је судија поново пустио да се игра настави. Том приликом је и искључен шеф стручног штаба Ненад Лалатовић.

Црвена звезда ни у петој утакмици у сезони није примила гол, пре свега захваљујући Предрагу Рајковићу, али то представља слабу утеху, јер црвено-бели  више немају максималан бодовни учинак у првенству. У наредном колу, Црвена звезда на Маракани дочекује Нови Пазар.
Треба напоменути да је судија Дејан Сантрач у три наврата пропустио да свира једанаестерце за Црвену звезду. Први пут у првом полувремену када је срушен Вукан Савићевић, а онда и два пута у наставку утакмице након повлачења Ракића за дрес с леђа, а онда и након већ поменутог фаула над Луком Јовићем. Сантрач у најмању руку није имао уједначен критеријум, јер је код сличног фаула Павићевила одмах показао на белу тачку. Надамо се да је ово била само случајна грешка Дејана Сантрача, мада је таквих случајности било доста у последњих неколико година.

Напредак – Црвена звезда 0:0
Стадион: Напретка. Гледалаца: 7.000. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш)
Напредак: Поповић, Цветковић, Урошевић, Јаничић, Пауновић, Говедарица, Ндиаје, Гобељић, Поповић, Димитров, Трујић.
Резерве: Јанковић, Томић, Белошевић, Божовић, Лазић, Велкер, Бајић.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Планић, Мијаиловић, Ковачевић, Савићевић, Гаврић, Печник, Лазовић и Ракић.
Резерве: Кахриман, Антић, Јовановић, Босанчић, Ристић, Јовић, Деспотовић.

Претходни текстБраво храбри Орлови
Следећи текстЗвезда поражена од Бајерна