Димитрије Обрадовић у Звезди

43

Нови играч Црвене звезде је Димитрије Обрадовић.

Обрадовић је рођен 22. августа 1994. године, игра на позицији централног бека и са Звездом је потписао једногодишњи уговор, са опцијом да се продужи за још једну сезону.

У лето 2012. године прекомандован је у први тим Партизана, а пре тога је наступао за филијалу црно-белих, Бањицу. У следећој сезони је у домаћем првенству постигао девет голова, док се у Лиги шампиона четири пута уписао у листу стрелаца.

У прошлој сезони је био један од најефикаснијих играча Партизана у домаћим такмичењима. У првенству је постигао 18 голова, а у Купу Србије један. У Лиги шампиона је одиграо пет мечева, али је остао без голгетерског учинка.

У септембру 2012. освојио је сребрну медаљу на Европском првенству за јуниоре у Канеу и тада је постигао три поготка. Три месеца касније, освојио је бронзу на Светском првенству у Перту и четири пута се уписао у листу стрелаца.

Пре годину дана, на Светском првенству за јуниоре у мађарском граду Сомбатељу, Димитрије је постигао десет голова, а најефикаснији је био у утакмици за треће место против Мађарске, када се четири пута уписао у листу стрелаца.

Обрадовић је тренутно у Казахстану, где са подмлађеном репрезентацијом Србије од уторка учествује на Фина купу.

Претходни текстУспешна провера против Синђелића
Следећи текстЗвезда шампион Србије у конкуренцији до 16 година