Звезда почела са тренинзима

30

Осморица првотимаца Црвене звезде Телеком започели су припреме за наредну сезону. Никола Ребић, Бранко Лазић, Немања Дангубић, Марко Гудурић, Никола Чворовић, Ђорђе Каплановић, Марко Тејић и Бобан Марјановић одрадили су први тренинг у дворани у Железнику. Црвено-бели су под надзором тренера Дејана Радоњића радили у десеткованом саставу услед репрезентативних обавеза чак четворице играча Јаке Блажича, Луке Митровића, Маика Цирбеса и Николе Калинића, као и одсуства Чарлса Џенкинса који ће се екипи придружити на Златибору.

Након првог тренинга Радоњић се обратио великом броју новинарима. У дужем излагању тренер црвено-белих се осврнуо на план припрема, амбиције и очекивања у наредној сезони, као и на прелазни рок.

У недељу смо обавили лекарске прегледе, а сада смо кренули и да тренирамо. На првом тренингу сам на располагању имао осам играча. Шесторица су били потпуно спремни да крену са радом, док су Марко Гудурић и Немања Дангубић били под посебним третманом након повреда које су имали. Тренираћемо до петка у Београду, а онда путујемо на Златибор. Покушаћемо да до тада обезбедимо довољан број играча да бисмо на Златибору могли да урадимо оно што смо испланирали – истакао је Радоњић у уводном излагању, а потом додао:

Надам се да ће Гудурић и Дангубић тада бити потпуно спремни и да ћемо моћи да радимо на Златибору пуним интензитетом. План је да се 29. августа вратимо у Београд и да ту наставимо рад до првих припремних турнира – истакао је стратег Црвене звезде Телеком.

Радоњић се потом осврнуо на прелазни рок где ће клуб са Малог Калемегдана и даље бити активан:

Настављамо да трагамо за плејмејкером и играчем на позицији центра. Надам се да ћемо у кратком року успети да их доведемо иако је ситуација прилично деликатна када је у питању позиција организатора игре. Потрудићемо се да доведемо играча у што краћем року да бисмо на располагању имали комплетнију екипу. Не могу да кажем комплетну јер је евидентно да ће неколико наших играча играти на Светском Првенству у Шпанији, али бих волео да пријатељске мечеве играмо са што комплетнијом екипом – рекао је Радоњић и потом додао:

Били смо заинтересовани за Даријуса Мориса и имали смо веома активне преговоре. У једном тренутку је чак изгледало да ће све бити договорено, али се изненада преокренула ситуација. Њихови захтеви су били превисоки и били смо приморани да се окренемо другим играчима – истакао је тренер Звезде.

 На питање да ли може да каже нека конкретна имена играча за које је клуб тренутно заинтересован Радоњић је одговорио:

Имамо неколико играча у оптицају, али ниједан није близу завршетка као што је био Морис. Такође, водили смо разговоре са Раденовићем са идејом да један играч са толиким искуством, квалитетом и људским особинама може да буде од велике помоћи нашој младој центарској линији – истакао је тренер црвено-белих, а потом се осврнуо на чињеницу да ће Звездин тим наредне сезоне бити веома млад:

Екипа ће бити јако млада, посебно за евролигашке услове. Предстоји нам велики и напоран рад и надам се да ће како време буде одмицало тим бити све бољи и бољи. Поседујемо већи таленат него прошле године и верујем да ћемо уз напоран рад успети да остваримо оно што се од нас очекује – рекао је Радоњић.

Тренер Црвене звезде Телеком је имао само речи хвале за нова појачања црвено-белих:

Задовољан сам до сада урађеним у прелазном року. Надам се да ће тако бити и у наредном периоду, а посебно када је у питању позиција плејмејкера. Сигуран сам да ће три играча која су дошла својим карактером и талентом допринети онолико колико се очекује од њих у црвено-белом дресу. Свесни смо да ће наша младост донети пуно успона и падова, али исто тако верујем да ћемо бити на висини задатка  – истакао је тренер црвено-белих, а онда причао о Немањи Дангубићу:

Веома сам задовољан што је Дангубић одабрао Звезду. Он није био велика жеља само у овом прелазном року, већ смо преговарали са њим још у децембру прошле године. Пуно смо се посветили томе да он буде у дресу Црвене звезде и сигурно је да такав момак поседује велике људске квалитете, веома је талентован и паметан – рекао је Радоњић.

Неизбежан је био и разговор о Евролиги где ће Црвена звезда Телеком бити једини представник Србије:

Група је веома квалитетна. Четири екипе већ сада имају веома јаке саставе – Олимпијакос, Лаборал Кућа, Галатасарај и Валенсија. Из ове перспективе биће веома тешко, а посебно када се узме у обзир да ће сигурно бити још измена у саставима. Ми се надамо да ћемо се додатно појачати и успети да квалитетом приђемо наведеним екипама и уђемо у борбу за Топ 16 фазу – закључио је Радоњић.

Претходни текстРадоњић: Лука Митровић је капитен
Следећи текстЦрвено-бели савладали Рудар голом Луке Јовића