Сребро за Лазаревића, Радовановића и Остојића

63

Звездини полетарци наставили су са жетвом медаља са репрезентативним селекцијама. После Николе Ребића, Марка Тејића, као и двојице чланова развојног тима Црвене звезде (ФМП) Ђорђа Каплановића и Огњена Добрића, који су са нладом селекцијом Србије освојили бронзану медаљу и тројица црвено-белих јуниора су се окитила одличјем на Европском првенству.

Стефан Лазаревић, Марко Радовановић и Данило Остојић освојили су сребрну медаљу на шампионату Европе у Турској. Селекција Србије до 18 година поражена је у финалу од домаћина резултатом 85:68, али без обзира на то мора се истаћи да је наша јуниорска репрезентација остварила велики успех.

Огромне заслуге за још једно одличје наших млађих репрезентативних категорија поново су имали кошаркаши Црвене звезде Телеком, а у прилог томе говоре и статистички параметри.

Наиме Стефан Лазаревић је био најбољи стрелац и скакач нашег националног тима. Капитен црвено-белих јуниора у просеку је постизао 13,1 поен по мечу, а бележио је и 7,9 скокова у просеку.

Данило Остојић био је најбољи крадљивац наше репрезентације са 0,8 освојених лопти по мечу. Уз то имао је учинак од 6,7 поена и 4,2 скока по мечу. Марко Радовановић је такође био веома запажен, а просечно је бележио 5,2 поена и 4,2 скока у просеку.

Претходни текстЦрвено-бели савладали БСК Борчу
Следећи текстIN MEMORIAM – Миодраг Одавић (1950-2014)