Ребић и Тејићћ: Труд се исплатио

77

Двојица првотимаца Црвене звезде Телеком тек од понедељка налазе се на заслуженом одмору. Наравно, реч је о члановима младе репрезентације Србије Николи Ребићу и Марку Тејићу који су на Европском првенству за играче до 20 година освојили бронзану медаљу. Сезона је за ову двојицу Звездиних полетараца била веома дуга, о чему је посведочио Никола Ребић:

Марко и ја смо у тренажном процесу били тачно годину дана. Прошле сезоне са тренинзима смо почели још 24. јула у Будви. По завршетку плеј-офа имали смо само један слободан дан и одмах смо се прикључили тренинзима младе репрезентације. Сезона је заиста била дуга, али мислим да је вредео велики труд и рад који је уложен јер мислим да сам доста напредовао. Освојио сам Куп Радивоја Кораћа са Звездом и сада бронзу са репрезентацијом, али остаје жал што нисмо тријумфовали у домаћем првенству – почиње причу Ребић, а надовезује се Тејић:

На Европском првенству је било јако напорно, јер смо за само 12 дана одиграли чак 10 утакмица. Али, све буде лакше кад се на крају вратиш окићен медаљом. Сезона је била заиста дуга, али и велика школа за мене. У наредну такмичарску годину ћу сигурно ући са много више самопуздања – наглашава Тејић.

Тејић и Ребић дали су огроман допринос у освајању медаље, а међусобно су прокоментарисали партије које су пружали у Грчкој:

Маре се борио као лав. Заиста је водио жестоке дуеле у рекету, сјајно је играо и у сваком мечу је дао свој максимум. Његов скок у нападу нам је много значио током целог турнира – рекао је Ребић.

Ништа мање речи хвале за свог саиграча није имао ни Тејић:

Као плејмејкер Реба је носио велику одговорност, али се одлично сналазио у свему томе. Био је на висини задатка и на њега је цео тим увек могао да се ослони – истакао је Тејић.

Никола Ребић на кратко ће отпутовати на море у Грчку са породицом како би се одморио и напунио батерије за наредну такмичарску годину. Марко Тејић већ ужива у родном Ужицу. Обојица истичу да неће превише одмарати, јер желе спремни да дочекају почетак припрема са црвено-белима.

Претходни текстСтигао црвено-бели аутобус
Следећи текстКалинић: Прелазак у Звезду је признање за мој рад