Нелсон: Морамо да играмо свим срцем

40

Пред кошаркашима Црвене звезде Телеком је један од најважнијих мечева ове сезоне. У суботу од 20 сати црвено-бели се боре продужетак финалне серије плеј-офа и останка у трци за титулу шампиона Србије.

И за ову утакмицу са Партизаном карата у пордаји неће бити, важиће само сезонске улазнице, а један број карата биће подељен спонзорима и пријатељима клуба. После пораза у трећем мечу (77:67), резултат у финалној серији плеј-офа је 2-1 за Партизан, па изабраници тренера Дејана Радоњића имају императив победе.

Сви смо свесни значаја утакмице која је пред нама. Сви до једног морамо да будемо максимално фокусирани и спремни да изађемо на терен и нађемо начин да победимо. Јер, ако изгубимо за нас сутра не постоји, једноставно морамо да тријумфујемо. Да бисмо то остварили морамо да играмо свим срцем и памећу јер само на тај начин можемо да савладамо великог ривала – почео је причу Демаркус Нелсон који је у прошлом мечу постигао 16 поена.

Један од основних разлога пораза црвено-белих у трећој утакмици био је веома лош проценат шута за три поена од свега 18 одсто. Звезда је од 28 покушаја само пет пута била успешна:

То је нешто на шта ћемо морати да обратимо пажњу, није битан број тројки него њихов тип. Морамо да проценимо које су биле добре, а које смо били приморани да шутнемо, тачније код којих је истицало време за напад или код којих нисмо имали друго решење. Само тако можемо да проценимо да ли је тај сегмент био добар или не.

На питање шта би могао да буде кључ за тријумф у четвртој утакмици Нелсон је рекао:

Пре свега морам да кажем да су шансе подједнаке, 50:50. С обзиорм да су екипе прилично изједначене одлучиваће детаљи: изгубљене лопте, скок и транзиција. Број изгубљених лопти морамо да сведемо на минимум као и да се потрудимо да оне такозване ничије лопте на крају буду наше. Такође, морамо да исконтролишемо скок и покушамо да из добре транзиције постигнемо лаке поене. Ако ове ствари будемо радили на прави начин самим тим ће се и наше шансе за тријумф повећавати – закључио је Нелсон.

Утакмица у дворани Пионир на програму је у 20 сати, а капије београдског храма кошарке отварају се два сата раније. Судије на овој утакмици биће Милија Војиновић, Владимир Јевтовић и Саша Маричић.

Претходни текстЗлатни пиштољ Зоране Аруновић у Марибору
Следећи текстПораз Звезде у финалној серији