Нелсон: Носим Звездин грб са поносом

79

Спуштена је завеса на сезону Црвене звезде Телеком. Иако је у сезони за нама било пуно успешних резултата као што су повратак у Евролигу и одлични резултати у Еврокупу, црвено-бели нису завршили такмичарску годину како су желели.

Звезда је поражена у финалној серији Суперлиге Србије од Партизана Нис укупним резултатом 3:1. Последњу битку црвено-бели су од вечитог ривала изгубили после велике борбе па је у томе разочарење било веће. Након утакмице у табору Црвене звезде није било разлога за задовољство, а то се најбоље видело на лицу Демаркуса Нелсона:

Ово је дефинитивно била тешка утакмица. Борили смо се кроз читав меч и дошли до једног момента када смо мислили да имамо потпуну контролу. Али, десило се неколико ситуација у неколико напада и меч је поново уведен у егал и велику борбу – изјавио је Нелсон који је нешто да истакне:

Не тражимо никакве изговоре, они су победили, али много је битнији напредак који је цела Црвена звезда направила ове сезоне. Играли смо на највишем нивоу, били у најјачој групи у Евролиги и можда заслужили да идемо у Топ 16 фазу. У Еврокупу смо дошли до полуфинала и били веома близу пласмана у финале. Овај клуб је у односу на прошлу сезону направио велики корак напред. То се десило због начина на који су вођени тим и клуб. Мислим да је наш тренер Дејан Радоњић направио сјајан посао ове године, припремајући тим на фантастичан начин. Екипа је била свежа и спремна за све – изјавио је Нелсон пре него што је нагласио:

Црвена звезда је ове године постала озбиљно име у Европи. Направљени су темељи, сад остаје да се на њима зида. Сада схватамо како можемо да будемо најбољи – рекао је Звездин плејмејкер који сматра да је још рано размишљати о евентуалном продужавању уговора:

Сада покушавам да схватим шта се десило вечерас. Имам опцију у уговору да продужим сарадњу, морам да седнем са клубом и са својим менаџером и да разговарамо. Много тога ће зависити од будућих планова клуба и начина на који бих ја био укључен у њих – објаснио је Демаркус Нелсон који је потом закључио:

Носио сам ове боје и овај грб са поносом. Мислим да је период у Црвеној звезди најбољи у мојој професионалној каријери – изјавио је један од играча који су најомиљенији међу бројним навијачима црвено-белих.

Претходни текстРадоњић: Нисмо успели да испунимо циљ
Следећи текстКадети Звезде победници турнира у Кошеву