Изједначење у финалној серији

42

Кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да савладају други пут узастопно Партизан Нис у финалној серији плејофа Суперлиге Србије. Црвено-бели су поражени резултатом 62:82 па је сада након два одиграна меча резултат у серији изједначен – 1:1.

Изабраници Дејана Радоњића су лоше започели утакмицу. Већ након седам минута игре су били у заостатку од 12 поена (17:5), а почетком другог периода је било 18 разлике за ривала (33:15). Црвено-бели су уложили велику енергију да би се вратили у утакмицу. Почетком последњег периода након пет узастопних поена Џенкинса то им је умало пошло за руком јер је било само 60:57. Ипак, снаге је понестало, не и мотива, који није био довољан да се надокнади неиграње мотора екипе Демаркуса Нелсона.

Црвено-бели су лоше започели утакмицу. Од почетка се осетио изостанак Нелсона понајвише у организацији напада изабраника Дејана Радоњића. Звезда је за чак седам минута игре убацила само пет поена и услед тога Партизан је имао 12 поена предности (17:5).

Ни у наставку игре није пуно тога полазило за руком црвено-белима. Шут је затајио, неколико лопти је прелако отишло у руке ривалу који је све грешке кажњавао и почетком друге деонице стекао 18 поена предности (33:15).

Тек половином другог периода игра Звезде је добила препознатљиве обрисе, пре свега у одбрани јер напад и даље није био на очекиваном нивоу. Корак по корак црвено-бели су успели да дођу у завршници првог периода на заостатак од десет поена након коша Чарлса Џенкинса (29:39).

У тим тренуцима је за јачи ударац ривалу било је неопходно да се Катићу, Џенкинсу и Блажичу придружи још неко са поенима у нападу. Звезда је до полувремена убацила 29, а овај тројац је на свом конту имао 25. С тога, јасно је било зашто су гости на почетку трећег периода новом серијом поново стекли високу предност (45:29).

Међутим, црвено-бели су одбили да се предају. Агресивна одбрана и поново сјајни Џенкинс и Блажич уз помоћ капитена Симоновића били су најзаслужнији за серију 15:4 којом је Звезда пришла на само пет поена заостатка (49:44).

Већ у следећем нападу Звездина одбрана је попустила, а након спорне судијске одлуке досуђен је и фаул. Клупа црвено-белих је бурно реаговала и добила техичку па је Партизан успео да постигне пет поена и да из једног напада удвостручи предност (54:44).

Гости су успешно одржавали вођство до почетка треће деонице, а онда је Џенкинс поново узео ствар у своје руке. Хитри Американац је украо лопту и погодио за три поена из контре па је већ у следећем нападу био сигуран са линије пенала и довео своју екипу на само три поена заостатка (60:57).

Звезда је имала неколико прилика да изједначи резултат, али лопта није желела у кош. Нешто касније Богдановић је на другој страни везао шест поена и црвено-бели су се поново нашли у незгодном положају (66:57).

Чинило се да су се изабраници Дејана Радоњића потпуно истрошили. Поготово Џенкинс, Лазић и Блажич на којих је пало превелико бреме услед изостанка Нелсона у овом мечу. И поред великих напора које су уложили црвено-бели нису могли да угрозе вођство Партизана до краја сусрета.

Црвена звезда Телеком – Партизан Нис 62:82 ( 11:23, 18:17, 21:19, 12:23)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић, Лазић 5, Блажич 19 (4ск), Симоновић 2 (4ск), Марјановић 2 (5ск), Раденовић 2 (4ск), Катић 15, Џенкинс 17 (7ск), Липовиј, Стојановић, Драгићевић.

Партизан Нис: Тепић 2 (7ск), Аранитовић, Ловерњ 6 (6ск, 5ас), Маринковић, Дало 4, Богдановић 33 (5ас, 4ск), Гагић 18 (9ск), Мусли, Андрић 3, Безбрадица 2, Бетанс 14 (4ас), Шалић.

Претходни текстИ кадети прваци Србије
Следећи текстПрлаиновић у Про Реку, Рађен у Олимпијакосу