Симоновић: Само желимо да играмо кошарку

78

Друга утакмица финалне серије плеј-офа, коме ће Црвена звезда Телеком бити домаћин, на програму је у понедељак у дворани Пионир са почетком у 20 часова. Црвено-бели су у првом мечу савладали Партизан резултатом 97:88 и тако поред свих притисака, немилих сцена и прекида утакмице у чак два наврата, показали своју снагу и решеност да освоје титулу шампиона Србије.

Већ по обичају када су у питању дуели вечитих ривала, карата у слободној продаји неће бити. Важиће само сезонске улазнице КК Црвена звезда Телеком, док ће један део карата бити подељен спонзорима и пријатељима клуба. Такође, и навијачи Партизана добиће 150 улазница сходно договору који је постигнут пре почетка финалне серије плеј-офа.

С обзиром на сва немила догађања и бројне инциденте који су се догодили у првој утакмици, КК Црвена звезда Телеком ће учинити све да организација меча протекне у најбољем могућем реду. Из тог разлога апелујемо на све навијаче Црвене звезде који буду у хали Пионир да навијају фер и спортски, без убацивања било каквих предмета на терен, употребе пиротехничких средстава, да не вређају противника и тиме покажу своје господство и културу навијања.

Капије дворане Пионир биће отворене од 18 сати, на улазима ће бити ригорозна контрола па се сви навијачи позивају да у халу дођу раније како би се избегле гужве.

У првој утакмици финала пружили смо јако добру игру. Контролисали смо игру и резултат, водили смо од почетка меча, у једном моменту смо имали чак 15 поена предности и нисмо допустили ривалу да нас у било ком тренутку угрози. Јако ми је жао што су се догодиле смишљене провокације које су кулминирале инцидентом, јер на тај начин је стављена сенка на нашу одличну игру и победу. Сигуран сам да бисмо тријумф уписали и да су екипе остале бројачно равноправне на терену до последњег звука сирене. Имали смо много више расположених играча, били смо веома борбени и концетрисани и то нам је донело врло важан тријумф – почео је причу капитен Црвене звезде Телеком Марко Симоновић.

У досадашњем току сезоне Звезда је из пет дерби мечева чак четири пута изашла као победник, а Симоновић се нада да ће црвено-бели и у понедељак наставити тријумфални низ.

Чињеница је да смо за корак ближи нашем циљу, али то нас неће опустити. Напротив, спремни смо да се још јаче боримо јер смо свесни да има још много да се игра. Сви играчи су јако мотивисани да пруже још једну добру партију и тиме покажу да неће дозволити било коме да омаловажи наш рад и квалитет на путу до титуле – кратко је застао Симоновић и потом додао:

Надам се да ће све проћи без инцидената и евентуалних нових смишљених провокација. Оно што само желимо је да играмо кошарку и покажемо ко је бољи. Морам да нагласим да ничим нисмо допринели инцидентима који су се догодили у првој утакмици. Међу нама, играчима Звезде, нема никакве острашћености. Није је било ни пре, а нема је ни сада, јер се ми на тај начин не припремамо за утакмице, то није кодекс понашања у КК Црвена звезда и тога се придржавају играчи, стручни штаб и комплетна управа. Оно што нам је неопходно је да останемо прибрани и ни по коју цену не смемо да наседамо на којекакве режиране сценарије који имају за циљ да нас деконцентришу. Ако се само буде играла кошарка, мислим да смо бољи што смо и показали током сезоне и зато желимо и захтевамо потпуну регуларност.

Подршка навијача у дуелу коме је Звезда домаћин може бити пресудна:

Пре свега бих желео да похвалим наше навијаче који су се у атмосфери пуној тензије понашали за пример. Нису направили ни најмањи инцидент. Очекујем да ће се тако одговорно понашати и у другој утакмици, а не сумњам да ће нам током свих 40 минута бити додатни ветар у леђа – закључио је Симоновић.

Други меч финалне серије плеј-офа судиће Миливоје Војиновић, Владимир Јевтовић и Саша Маричић. 

Претходни текстРистовић: Кривац је Вујошевић
Следећи текстДошену бронза на Европском купу у Словенији