Звездина недеља едукације

38

У оквиру Звездине недеље посвећене едукацији, у којој смо промовисали значај образовања, са поносом истичемо и прву спортску кошаркашку гимназију – Колеџ Београд. која се налази у систему КК Црвена звезда Телеком.

Ова јединствена образовна установа која је по свом раду специјализована и прилагођена младим професионалним спортистима основана је 2002. године. Своје средњошколско образовање је кроз Колеџ стекао велики број сада већ познатих и врхунских спортиста: Милош Теодосић, Марко Кешељ, Немања Бјелица, Мирослав Радуљица, Милан Мачван, Јована Бракочевић, Бојана Живковић, Никола Ребић, Марко Тејић, Филип Јанковић су само нека од имена.

Оно што је најважније је податак да Колеџ Београд тренутно похађају сви чланови кадетског и јуниорског тима Црвене звезде Телеком. На овај начин клуб је свом подмлатку обезбедио најбоље могуће услове школовања који ни на који начин неће угрозити њихове каријере и кошаркашки развој. На овај начин КК Црвена звезда Телеком успео је да исконтролише и подстакне њихово образовање које је веома важан сегмент у развоју сваког младог човека.

Тренутно је у току упис нових полазника, а више информација можете добити кроз садржаје на социјалним мрежама клуба (Twitter, Facebook, Youtube), где ћете имати прилику и да пронађете Мали школу знања (да ли сте знали), као и занимљиве интервјуе у вези едукације.

КК Црвена звезда Телеком ће наставити да промовише и подстиче додатно образовање својих спортиста а доказ за то је и податак да су тројица првотимаца црвено-белих Марко Симоновић, Бранко Лазић и Лука Митровић добили стипендије реномиране компаније „LINK group“ која се бави која се бави професионалном едукацијом и сертификацијом у области информационих технологија и савременог пословања.

Претходни текстКатић: Поново је кључ у одбрани
Следећи текстЗвездина стотка за финале