Катић: Поново је кључ у одбрани

82

Кошаркаши Црвене звезде Телеком су победом у уводном мечу доигравања са Мега Визуром направили први корак ка пласману у финале плеј-офа. Црвено-бели су повели у полуфиналној серији са 1:0 и до тако жељеног пласмана у саму завршници неопходан им је још један тријумф.

Реванш меч на програму је у среду 11. јуна у Хали спортова са почетком у 20 сати, а изабраници тренера Дејана Радоњића желе да двокораком стигну до великог финала. Међутим…

Очекује нас много тежи посао него што је то био случај у првој утакмици – почиње причу искусни центар Рашко Катић и додаје:

У екипу Мега Визуре се враћају двојица веома битних кошаркаша за њихову игру Васа Мицић и Немања Дангубић. На кампу у Тревизу, због кога су пропустили први дуел, су показали сав свој раскошан таленат, доказали да поседују велики потенцијал и сигурно је да ће њиховим повратком Мега бити неупоредиво јача – констатује Катић.

Црвена звезда  Телеком је у првом мечу славила резултатом 81:70 пре свега захваљујући одличној игри у одбрани, што је на конференцији за медије после меча апострофирао и тренер Дејан Радоњић:

Извукли смо поуке из меча који смо са Мегом играли у Железнику и нисмо дозволили да нам се понове неке грешке. Наша одбрана је заиста била на висини задатка и из те добре одбране проистекла је и сгурност у нападу. Исти приступ према дефанзивним задацима морамо да имамо и у реваншу јер је то један од предуслова да забележимо победу. Мега представља одличан спој младости и искуства. Ратко Варда и Новица Величковић одлично допуњују плејаду младих и веома добрих играча и зато морамо да будемо максимално концентрисани и борбени како бисмо забележили победу – истиче Катић и напомиње:

У прошлом мечу смо брзо стекли предност и контролисали практично цео ток утакмице. Очекујем да ће у среду у Хали спортова бити знатно теже. Са Мегом смо ове сезоне играли много утакмица и скоро све су биле врло неизвесне. Имамо бољи међусобни скор па се надам да ћемо поново тријумфовати и тако изборити пласман у финале – закључио је Катић.

Претходни текстБронза за Звездиног пионира на ЕП у Румунији
Следећи текстЗвездина недеља едукације