Симоновић, Лазић и Митровић стипендисти LINK групе

88

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком наставља успешну сарадњу са „ITAcademy“ и „BusinessAcademy“, образовним установама компаније „LINK group“, која се бави професионалном едукацијом и сертификацијом у области информационих технологија и савременог пословања. Током прошле такмичарске године, стипендиста овог јединственог система образовања био је Борис Савовић, а „LINK group“ је ове сезоне желео да прошири сарадњу, па су тако чак тројица Звездиних кошаркаша Марко Симоновић, Бранко Лазић и Лука Митровић добили стипендије.

Наша мисија и наш посао нису само настава и едукација, већ и тежња да у свим аспектима помогнемо нашим полазницима да буду успешнији, да изграде нове или унапреде постојеће каријере. Развили смо јединствену методу учења, која помаже стицање и усавршавање знања неколико пута брже и ефикасније него што је иначе потребно. Квалитет наше компаније потврђују партнерства и сертификације водећих светских фирми и образовних институција као што су „Cambridge“, „Microsoft“, „Apple“, „Adobe“, „Zend“ и други – рекао је Никола Суботић, извршни менаџер компаније „LINK group“ и додао:

Велика нам је част што ће капитен Марко Симоновић, Бранко Лазић и Лука Митровић бити наши полазници, јер и као успешни спортисти, они желе још више да напредују и усавршавају се. Желели смо да покажемо да се и после каријере може имати каријера ако на време кренемо да улажемо у своју едукацију. Инспирисало нас је то како КК Црвена звезда Телеком брине о својим спортистима, па смо одлучили да нашим кошаркашима поклонимо бесплатна школовања на „ITAcademy“ и „BusinessAcademy“. Надамо се да ћемо тако мотивисати и друге професионалне спортисте да остваре неке своје снове или таленте које до сада нису знали да имају или нису имали прилике да их развију. Знамо да спортисти имају мало времена, поред напорних тренинга и честих утакмица зато ће им учење бити једноставније и брже јер се одвија онлајн, тако да могу учити од куће, после тренинга, где год да се налазе и када год за то имају времена – закључио је Суботић.

Колики значај Црвена звезда Телеком придаје образовању најбоље се види кроз систем школовања играча млађих категорија у спортској гимназији Колеџ, али и тиме што кроз свој програм волонтирања младима омогућава да стечена знања проверавају и проширују у пракси. Сарадња са компанијом „LINK group“ је надоградња свега тога у шта су укључени и првотимци црвено-белих.

Одушевљен сам могућношћу да проширим своје образовање. Тренутно сам заокупиран кошарком, али оно о чему морам да бринем је шта ћу да радим и чиме ћу да се бавим када завршим играчку каријеру. Зато сам веома захвалан мом клубу, Црвеној звезди, као и компанији „LINK group“, јер су ми омогућили да кроз овај програм стекнем знања из менаџмента људских ресурса, што ме веома занима. Велика погодност коју пружа „BusinessAcademy“ је учење на даљину, што ми је јако значајно јер сам због професионалних обавеза често на путу. Прилику која ми је указана потрудићу се да искористим на најбољи могући начин – поручио је бек Црвене звезде Телеком Бранко Лазић.

Претходни текстСтефан Мајдов јуниорски шампион Балкана
Следећи текстОдржана седница Управног одбора