Пораз након продужетка

53

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су трећи узастопни пораз у Суперлиги, а први у вечитим дербијима ове сезоне. Након велике и беспоштедне борбе која је трајала чак 45 минута Партизан Нис је био бољи у четвртом овосезонском окршају црвено и црно-белих са 82:78 захваљујући већој концентрацији у продужетку.

Поред нешто слабије игре у продужетку, узрок пораза црвено-белих може и да се пронађе у слабом извођењу слободних бацања. Звезда је промашила чак 12 пенала (24/36), а када се на то дода и исти број изгубљених лопти онда се у стастистици могу пронаћи узроци пораза упркос великој борбености изабраника тренера Радоњића.

Црвено-бели су одиграли веома слабо прво полувреме, пре свега у нападу о чему најбоље сведочи податак да су постигли само 29 поена. Већ након пет минута игре изабраници Дејана Радоњића су имали минус од седам поена (12:5) и од тог тренутка су били у подређеном положају.

Партизан је контролисао ритам утакмице, док су се на другој страни црвено-бели мучили у организацији напада и никако нису могли да дођу до лаких поена. У таквом односу снага Звезда је на полувремену била у заостатку од чак 11 поена (40:29).

Захваљујући великој енергији коју су уложили, агресивној одбрани и знатно бољим решењима у нападу црвено-бели су  половином последње деонице минус од 11 поена претворили у минимално вођство након слободних бацања Тадије Драгићевића (52:51).

Међутим, Партизан је узвратио серијом 8:2, а онда је на сцену ступио Јака Блажич. Сјајни Словенац је погодио уз фаул, након тога је погодио три узастопна слободна бацања, а потом тројку и сам направио серију 8:0. Звезда је поново водила (65:63) и све је слутило на велику драму.

Уследио је прави мали рат на терену. Пут до коша је било све теже пронаћи и играло се поен за поен. Није изостала ни драматична завршница која се окончала без победника па је било јасно да ће екипа доћи до тријумфа након продужетка.

Почетак продужетка је донео сличну игру као у завршници меча, црвено-бели су повели са 74:72, али је онда уследио велики пад у игри Звезде која због пет личних грешака у наставку није могла да рачуна на важне играче Демаркуса Нелсона, Бранка Лазића и Марка Симоновића.

Ривал је то искористио и серијом 7:0 преузео контролу над утакмицом. Премало времена је остало за преокрет па је Црвена звезда Телеком уписала трећи пораз у Суперлиги Србије.

Црвена звезда Телеком – Партизан Нис 78:82 (15:24, 14:16, 17:9, 24:21)

Црвена звезда Телеком: Митровић, Лазић , Блажич 22, Симоновић 5, Марјановић 13 (10ск), Раденовић 8 (6ск), Катић, Нелсон 5 (6ск, 6ас), Џенкинс 12, Липовиј 2, Драгићевић 6, Тејић.

Партизан Нис: Тепић 6 (8ск), Ловерњ 12 (15ск), Павловић 20, Дало, Милутинов 10, Богдановић 24 (5ск), Гагић 1, Мусли 2, Андрић, Безбрадица, Бертанс 7, Шалић.

После меча са Партизаном, новинарима се обратио Звездин бек, Бранко Лазић:

Желео бих да честитам својим саиграчима на борбености. Нажалост, она није била довољна за остварење победе. Сада нам једино преостаје да поправимо неке сегменте игре и да се што боље спремимо за плеј-оф – изјавио је Лазић.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, своје излагање започео је честиткама ривалу на победи, а потом је анализирао утакмицу:

У првој четвртини смо одиграли лоше. Иако смо у другој направили конкретан искорак, слабо смо користили могућности да достигнемо предност ривала. Уместо тога, својим грешкама смо допустили Партизану да направи серију. У наставку смо заиграли бољу одбрану, али смо пропустили да добре ствари из дефанзивне фазе игре капитализујемо у офанзивној. Било је потребно да играмо боље у нападу – истакао је Радоњић пре него што је додао:

Десило се то што се десило. Превише шанси смо пропустили – желео је да истакне стратег црвено-белих.

Радоњић је такође упоредио меч против Партизана са два претходна у којима је Звезда доживела поразе:

На утакмицама против Радничког и Мега Визуре смо играли слабо. Вечерашњи меч се играо на једну лопту. Јесте, имамо три пораза, али овај је био другачији. Сматрам да нисмо у таквом проблему који ће нас спречити да будемо на нашем препознатљивом нивоу у плеј-офу. Свесни смо да ће Партизан имати предност домаћег терена, али то није одлучујуће – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстПораз ватерполисткиња у трећем мечу
Следећи текстЦрвено-бели у финалу Купа