Црвено-бели у финалу Купа

42

Рагби 13 екипа Црвене звезде пласирала се у финале Купа Србије убедљивом победом против Партизана у полуфиналу резултатом 40:14 (28:4). Меч је одигран на терену СЦ Инге, а црвено-бели су први пут у клупској историји стигли до завршне представе у најмасовнијем такмичењу.

Партизан је боље отворио утакмицу и повео са 4:0. Међутим у наставку утакмице ствари су врло брзо дошле на своје место, па је квалитетнија екипа Црвене звезде великом серијом од 28:0 на полувреме отишла са сигурним вођством. У другом делу меча црвено-бели су рутински сачували предност и још једном савладали вечитог ривала ове сезоне.

Следећег викенда Црвена звезда ће имати прилику да стигне до свог првог Куп трофеја у рагбију 13 и то у првом финалу у клупској историји у Купу Србије. Противник ће бити познат данас након меча Дорћол – Ташмајдан Тигрови. Дорћол је изразити фаворит и било би велико изненађење да се не пласира у финале. Други полуфинални сусрет игра се данас на стадиону Фудбалског клуба Дорћол са почетком од 17 часова. Иначе, црвено-бели су ове сезоне једини нанели пораз екипи Дорћола у шампионату Србије, а надамо се истом епилогу и у финалу Купа, следећег викенда.

Претходни текстПораз након продужетка
Следећи текстЧовић: Срам Вас било Душко Вујошевићу