Радоњић: Потребна је јача одбрана

43

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана ће у суботу у дворани у Железнику  228. пут одмерити снаге. Дерби меч 12. кола Суперлиге Србије на програму је у 20 сати и 30 минута, а у предигри овог дуела у истој дворани састаће се ФМП и Раднички са почетком у 16 сати.

Црвено и црно-бели су ове сезоне три пута одмеравали снаге, а Звезда је у сва три дуела била успешнија. Четврти овосезонски меч носи специфичну тежину са више аспеката. Пре свега, овај дуел Звезде и Партизана вероватно ће одредити која ће екипа са првог места стартовати у плеј-офу. Такође, због чињенице да се овај дерби игра у дворани у Железнику то ће и за организаторе представљати својеврстан изазов. Управо о овој теми на почетку конференције за медије уприличене у клупским просторијама на Малом Калемегдану говорио је директор Црвене звезде Телеком Давор Ристовић:

У финишу сезоне утакмице иду као на траци. Због заузетости Пионира дуел са Партизаном ће се одиграти у Железнику што представља отежавајућу околност. То сам пренео и полицији на састанку који смо имали, јер у дворани у Железнику је теже организовати утакмицу него у Арени иако је капацитет много мањи – почео је причу Ристовић и потом додао:

Већи део хале ће заузети власници претплатних карата, спонзори и медији. Један део карата ће ићи и Партизану, тачније 150 улазница, а још чекамо њихов одговор да ли ће они то прихватити. Чињеница је да су за прошли дерби када је Партизан био домаћин навијачи Звезде добили 300 карата, али треба имати на уму да је капацитет дворане ФМП три пута мањи него капацитет Пионира. Надамо се да ће утакмица протећии у најбољем могућем реду и у том циљу ћемо предузети све неопходне мере. Имали смо одређених проблема пре две године, када смо претходни пут у Железнику организовали дерби меч, и зато позивам све навијаче да навијају спортски и да се не понављају неке сцене од раније.

Први оперативац црвено-белих посебно је нагласио:

Када безбедносне службе буду процениле да је хала пуна, капије дворане ће се затворити и више нико неће моћи да уђе без обзира да ли има карту или не. Из тог разлога позивамо све да у халу дођу раније, а капије дворане у Железнику биће отворене већ од 18 сати и 30 минута – констатовао је Ристовић.

Црвена звезда и Партизан су у лигашком делу домаћег шампионата до сада одиграли 136 утакмица, Звезда је уписала 61 победу, а 5 утакмица је завршено нерешеним резултатом. Очекивања пред трећу тешку утакмицу у низу у само шест дана изнео је тренер црвено-белих Дејан Радоњић:

Мечеви против Партизана увек имају посебну тежину, а за нас овог пута и додатну јер смо у претходна два кола претрпели два пораза против Мега Визуре и Радничког. У тим мечевима нисмо идиграли како смо желели, посебно у дефанзиви. Такође, морам да нагласим да су наши противници играли одлично и пре свега растерећено. Да бисмо у мечу који доноси борбу за прво место савлдали Партизан потребно је да будемо веома квалитетни у фази одбране. У овом тренутку нам је потребна мобилизација и помоћ навијача да бисмо савладали Партизан – рекао је Радоњић и потом се осврнуо на здравствени билтен у екипи.

Ситуација у тиму је таква да је Раденовић спреман. Добио је незгодан ударац у Крагујевцу. Завршио је у болници где су му шили посекотину, али информације кажу да неће бити већих проблема. Сви остали су здрави.

На питање шта је узрок нешто лошије форме, Радоњић је рекао:

Против Меге и Радничког нисмо били довољно добри у одбрани, односно на потребном нивоу агресивности. Евидентно је да смо против Радничког играли са већом енергијом, али квалитет наше игре није био на нивоу. Мега и Раднички су то сјајно користили. Од првог дана само у ритму утакмица које смо играли на три или четири дана, онда је дошло је до те паузе коју смо покушали, да у датим околностима, што боље искористимо. Очекујемо да ћемо у дербију бити бољи него на претходна два меча – закључио је Радоњић.

 

Претходни текстПораз Звезде у Језеру
Следећи текстПораз ватерполисткиња у трећем мечу