Пораз Звезде у Језеру

56

Црвена звезда Телеком претрпела је и други пораз у Суперлиги Србије. Црвено-бели су после неуспеха у дуелу са Мега Визуром, готово по истој матрици поражени и у мечу са Радничким. Изабраници тренера Дејана Радоњића поново су слабо одиграли у првом полувремену, нарочито у одбрани, дозволивши ривалу да постигне чак 56 поена. Црвено-бели су заиграли агресивније у наставку и захваљујући распуцаним Американцима Демаркусу Нелсону и Чарслу Џенкинсу пришли на само два поена минуса (69:67), али је Раднички фуриозно одиграо у финишу и заслужено славио.

Поново су Звездини кошаркаши лоше отворили утакмицу дозволивши противнику да се распуца на већ старту. Нерешива енигма за црвено-беле био је Стефан Бирчевић који је у првом полувремену убацио чак 17 поена. Раднички је био убитачан у шуту за три поена, Звезда као и у мечу са Мега Визуром дефицитарна у скоку, а када се томе дода податак да је Раднички у првих 20 минута постигао чак 20 лаких поена са линије слободних бацања из 22 покушаја јасно је зашто су домаћи на велики одмор отишли са 12 поена вишка (56:44).

Звездина одбрана није била на потребном нивоу агресивности, а у нападу осим спорадичних соло партитура Липовија, Џенкинса, Нелсона и Раденовића није било довољно тимске сарадње. Раднички је то зналачки користио, а кад год би Звезда макар и припретила да може да ухвати прикључак Раднички је погађао ван линије 6,75 и долазио до двоцифрене предности.

Последњу прилику за преокрет Звезда је пропустила у 33. минуту. Иако су били у  заостатку од чак 14 поена црвено-бели су успели да приђу на само два поена минуса, али онда су уследиле тројке Калинића и Бркића. Раднички је направио серију 10:2, а у финишу је блистао Душан Катнић за кога одбрана Звезда није имала решење. Када се овоме дода податак да је Звезда промашила чак 10 слободних бацања, а да ја тројке шутирала 26-5 пораз у Крагујевцу није могао бити избегнут.

Раднички – Црвена звезда Телеком 90:78 (29:22, 27:22, 13:16, 21:18)

Раднички: Новак, Јанковић, Лешић 6, Млађан 7, Калинић 13, Катнић 13, Бирчевић 17, Балмазовић, Бркић 9, Јевтовић, Мариновић 19, Димић 6.

Црвена звезда Телеком: Митровић, Лазић, Блазич 8, Симоновић, Марјановић 6, Раденовић 10, Катић 6, Нелсон 15, Џенкинс 19, Липовиј 9, Драгићевић, Тејић.

Претходни текстОдржан коктел поводом 23 године од Барија
Следећи текстРадоњић: Потребна је јача одбрана