Први пораз Звезде у Суперлиги

37

Кошаркаши Црвене звезде Телеком претрпели су први пораз у Суперлиги Србије. Од црвено-белих је била боља Мега Визура која је у Железнику славила са 91:79. Изабранике Дејане Радоњића је скупо коштао слаб почетак утакмице па су црвено-бели у завршници првог полувремена имали заостатак од чак 17 поена (50:33).

Друго полувреме је донело много бољу игру Звезде која је захваљујући Бобану Марјановићу и Демаркусу Нелсону јако брзо смањила заостатак, а половином последње деонице преко Луке Митровића и повела (70:68).

Ипак, чети тренера Радоњића је тада понестало снаге и уследиле су брзоплете грешке. Мега Визура је направила серију 14:2 и два минута пре краја меча стекла двоцифрено вођство (82:72). За нови велики преокрет времена је било премало па су црвено-бели уписали први пораз у домаћем такмичењу.

Црвено-бели су веома слабо отворили утакмицу. У нападу готово ништа није функционисало и то су гости искористили па су након шест и по минута игре водили са 12:4. И у наставку игре чета тренера Радоњића је тешко долазила до ритма у нападу, па су сви покушаји резултатског повратка осујећени од стране Мега Визуре.

Међутим, првотимци Звезде се нису предавали. Енергични Јака Блажич је средином другог периода покренуо екипу па је након продора, а потом украдене лопте и снажног закуцавања довео своју екипу на четири поена заостатка (34:30).

Гости су ипак имали одговор, Немања Јокић и Новица Величковић су погађали, а црвено-бели су поново изгубили ритам у нападу. Уследила је серија 16:3 и Мега Визура је у завршници првог полувремена имала највеће вођство (50:33).

Пет секунди пре краја другог периода Чарлс Џенкинс је погодио тек прву тројку за Црвену звезду у мечу и умањио високо вођство Земунаца (50:36).

Почетак другог полувремена је донео много бољу игру црвено-белих. Трећу деоницу је тројком отворио Демаркус Нелсон, затим поентирао за два, а придружио му се Бобан Марјановић са четири узастопна поена и Звезда је серијом 9:2 пришла на седам поена застатка (52:45). На другој страни је одговорио Василије Мицић са четири поена, али су онда Нелсон и Марјановић поново цепали мрежицу гостију и најавили нову серију свог тима. Одбрана изабраника тренера Радоњића је коначно досегла препознатљив ниво па су црвено-бели у финишу треће деонице након поготка Џенкинса уз фаул дошли до изједначења (60:60).

Наставак игре донео је велику борбу. На обе стране се играло веома чврсто у одбрани и ниједна екипа није могла да дође до лаких поена. Играло се поен за поен, а на половини последње четвртине поентирао је Лука Митровић и донео Звезди прво вођство на утакмици (70:68).

Ипак, црвено-бели су поново стали и направлили олако грешке па је то Мега Визура искористила и серијом 14:2 поново стекла двоцифрену предност на нешто више од два минута пре краја (82:72).

Чета тренера Радоњића се борила, али је за велики преокрет било премало времена па су Земунци славили.

Црвена звезда Телеком – Мега Визура 79:91 (14:22, 22:28, 26:15, 17:26)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 2, Лазић 2, Блажич 15 (5ас), Симоновић 2, Марјановић 14 (7ск), Раденовић 1, Катић 16, Нелсон 12 (5ас), Џенкинс 15 (5ск), Липовиј, Драгићевић.

Мега Визура: Рељић, Крстић 6, Дангубић 10 (6ск), Мицић 14 (4ск), Луковић 6, Величковић 20 (5ск), Миљеновић 7 (4ас), Јокић 15 (7ас), Варда 11 (6ск), Бојић, Миловановић 2, Јарамаз.

Центар Орландо Меџика Никола Вучевић искористио је слободно време након завршетка сезоне у НБА лиги да посети утакмицу свог вољеног клуба. Наиме, Вучевић је био гост Црвене звезде Телеком на утакмици коју су изабраници Дејана Радоњића играли против Мега Визуре.

Том приликом директор Црвене звезде Телеком Давор Ристовић је снажном центру црногорске репрезентације уручио црвено-бели дрес са његовим презименом и бројем девет. Вучевић је побрао бројне аплаузе публике у дворани у Железнику, која је како доликује поздравиле и бивше играче Црвене звезде Немању Недовића и Вука Радивојевића.

Претходни текстСтојановић: Тријумф за крај успешне сезоне
Следећи текстПотребан нам је сваки Звездаш