Преокретом до тријумфа у дербију

46

Кошаркаши Црвене звезде Телеком и трећи пут ове сезоне савладали су Партизан. Црвено-бели су у првом овосезонском дербију у Суперлиги Србије савладали вечитог ривала са 75:72 после великог преокрета и одличне игре у другом полувремену. Изабраници тренера Дејана Радоњића су на крају првих 20 минута били у заостатку чак 15 поена (43:28), али су сјајном одбраном и великом борбеношћу у наставку успели да ухвате прикључак и пет и по минута пре краја дођу до изједначења. (61:61). До потпуног преокрета Звезду је довео Јака Блажич са пет узастопних поена (тројка и кош из контре после пресечене лопте), а завршни ударац ривала задао је Марко Симоновић тројком 18 секунди пре краја (74:70).

Да је пораз од Цибоне у полуфиналу АБА лиге оставио трага било је видљиво у првом полувремену које Звезда није одиграла на препознатљивом нивоу. Црвено-бели су поново имали доста проблема у шуту за три поена, промашено је првих девет шутева ван линије 6,75. Такође, црвено-бели су у првом полувремену изгубили девет лопти што је Партизан искористио да стекне предност. Звезда је у другој четвртини уводна четири минута била без коша, па су црно-бели дошли до двоцифрене прдености 29:19, а на велики одмор изабраници Дејана Радоњића су отишли са заостатком од 15 поена.

Међутим, у наставку је виђена потпуно другачија слика. Црвено-бели су заиграли много агресивније у одбрани и серијом 9:0 успели су да ухвате прикључак. Црвено-бели се на томе нису зауставили и снажним ритмом су наставили да мељу противника. У правом тренутку пробудио се Блажич, а када је Звезда коначно почела да погађа ван линије 6,75 преокрет је био неминован. Блажич је са пет везаних поена после дуго времена донео предност Звезди, а Симоновић је погодио тројку када је било најпотребније за трећи овосезонски тријумф из исто толико мечева са Партизаном.

Црвено-бели су се овом победом осамили на врху табеле, а у следећем колу које је на програму у суботу 3. маја од 17 сати у Пиониру Звезда ће дочекати Црнокосу.

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 72:75 (20:16, 23:12, 10:22, 19:25)

Партизан НИС: Тепић 6, Ловерњ 10, Павловић 20, Дало, Милутинов 13, Богдановић 9, Гагић 2, Мусли 3, Шалић, Андрић, Безбрадица, Бертанс 9.

Црвена звезда Телеком: Митровић, Лазић 7, Блажич 11, Симоновић 10, Марјановић 15, Раденовић 17, Катић 2, Нелсон 7, Џенкинс 4, Липовиј, Тејић, Драгићевић 2.

Претходни текстПораз црвено-белих на старту финала плеј-офа
Следећи текстЗвезда славила у Каћу за пролаз у полуфинале Купа