Звезда славила у Каћу за пролаз у полуфинале Купа

71

Рукометаши Црвене звезде савладали су у четвртфиналу Купа Србије екипу Југовића у Каћу резултатом 31:29 и изборили су пласман међу четири најбоље екипе у најмасовнијем такмичењу.

Ниједан тим није успео да се одлепи на већу разлику у првом полувремену, али је домаћи састав ипак имао два гола предности (17:15) након првих 30 минута игре. Црвено-бели су успели да поведу у другом полувремену са 22:20, али су упорни играчи Југовића преокренули, а затим и стигли до предности од четири гола  разлике (29:25) пет минута пре краја.

Изабраници тренера Перуничића су фуриозном игром у самом финишу стигли до изједначења (29:29), са два гола Брајовића у низу, а затим су Божо Анђелић и Милан Павлов реализовали седмерце за победу, а пролаз у полуфинале Купа оверио је голман Милан Косановић, који је на самом крају одбранио седмерац.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Војислав Брајовић са осам погодака, а један мање имао је Божо Анђелић. У тиму Југовића истакли су се Никола Радаковић и Младен Крсманчић са по пет постигнутих голова. Треба истаћи да је Звезда на овом мечу наступила без Огњена Кајганића.

Југовић – Црвена звезда  29:31 (17:15)
Каћ – Дворана: Храм. Гледалаца: 400. Судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка).
Југовић: Добријевић, Селеши 1, Васић 3, Врговић 2, Шипка 4, Радаковић 5, Спахић 1, Крсманчић 5, Куртеш 1, Милосављев, Црноглавац 1, Стејин 2, Белош 1, Вучићевић 1.
Црвена звезда: Лазовић 1, Пантелић, Алчаковић 4, Ољача, Денић 4, Лазић 1, Митровић 4, Косановић, Павлов 4, Шотић 3, Цупара, Огризовић, Нешовановић, Анђелић 7, Брајовић 8, Антељ.

Поред црвено-белих пласман у полуфинале Купа изборили су Војводина и Железничар из Ниша, а последњи полуфиналиста биће познат после меча Раднички Крагујевац – Металопластика, који ће бити одигран осмог маја.

Претходни текстПреокретом до тријумфа у дербију
Следећи текстКарте за утакмицу са Радом