Брејк Звезде после петераца

66

Ватерполисти Црвене звезде славили су у Крагујевцу против Радничког Кон Тикија после бољег извођења петераца и тако повели са 2:0 у финалној серији.

Домаћин је више пута имао четири гола предности, али су црвено-бели стигли до изједначења 10 секунди пре краја, када је Борис Вапенски са крила погодио за 10:10. Играчи Радничког нису искористили последњи напад, па су победника меча морали да одлуче петерци.

Најефикаснији играч на данашњем мечу, Филип Филиповић, шутирао је први и погодио је, док је на другој страни Радић зауставио шут Прлаиновића. Након тога су и Ђорђе Филиповић и Никола Вукчевић били прецизни, да би у трећој серији Денис Шефик одбранио шут Басаре, а Борис Вапенски поравнао резултат на 12:12. Голман црвено-белих зауставио је и шут Александра Ћирића, а то је на другој страни искористио Страхиња Рашовић и довео Звезду у вођство. У последњој серији пенала прецизни су били и Дамир Бурић и Марко Аврамовић, па је Звезда победила укупним резултатом 14:13.

Трећа утакмица игра се 10. маја на Ташмајдану.

Раднички Кон Тики – Црвена звезда 13:14 (5:1, 1:3, 3:2, 1:4 – 3:4)
Базен СЦ Парк. Судије: Стефановић и Станојевић. Гледалаца 1000.
Раднички: Радић, Бурић 1 (1), Б. Поповић, Королија, Ћирковић, Миличић, Ћирић, Басара 3, Злоковић, Ф. Филиповић 6 (1), Марковић, Ђ. Филиповић 2 (1), С. Поповић, Вуксановић 1. Тренер: Стевановић
Црвена звезда: Шефик, С. Рашовић 2 (1), Јовановић, Ивошевић, Кљајевић, Вукчевић 3 (1), Аврамовић 2 (1), В. Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 3 (1), Прлаиновић 1, Ман 2, Драксимовић. Тренер: Савић

Претходни текстПрлаиновић: Надамо се победи
Следећи текстПораз црвено-белих на старту финала плеј-офа