Блажич: Можемо у Евролигу

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у полуфиналу АБА лиге. Загребачка Цибона је у веома неизвесној утакмици савладала београдске црвено-беле 75:70 и пласирала се у финале регионалног такмичења.

Изабраници тренера Дејана Радоњића у четвртак дефинитивно нису имали своје вече, шут их никако није служио о чему сведочи податак да су од 32 покушаја ван линије 6,75 погодили само две тројке. Огромна жеља је постојала, доказ томе је и чињеница да је Звезда успела да стигне 18 поена предности, пришла је на само поена заостатка, али је у одсудним моментима и срећа окренула леђа.

Јаку Блажича су на крају утакмице са Цибоном савладале емоције. Још један доказ колико је младом Словенцу било стало до тријумфа Звезде у овом мечу:

Био сам јако утучен. Једноставно то нисам успео да исконтролишем. Сигуран сам да се сваки мој саиграч тако осећао, само ја то нисам могао да сакријем – сумира утиске Блажич и додаје:

Подбацили смо, нисмо одиграли на потребном нивоу игре који смо приказивали претходних неколико месеци и зато смо изгубили. Међутим, нико од нас се не одриче пласмана у Евролигу. За нас се борба за пласман у најелитније такмичење Европе наставља кроз квалификације које смо апсолутно заслужили одличним играма и резултатима у лигашком делу регионалног такмичења. То ће свакако бити тежи пут, али мислим да ћемо бити спремни за тај изазов. Уверн сам да ћемо успети и да ће Звезда и наредне сезоне бити у евролигашком друштву – наглашава Блажич.

Словеначки интернационалац такође се осврнуо на завршницу домаћег шампионата:

Желимо да тријумфално завршимо сезону, циљ су нам трофеји. Мотив нам никада није неодстајао и зато у наредном периоду морамо да засучемо рукаве и још више да радимо. Добар тренинг је најбољи лек за све. Када се у потпуности опораве сви играчи сигуран сам да ћемо још више подићи ниво наше игре и да ћемо наплатити сав уложени труд током читаве сезоне – закључио је Блажич.

На његову причу надовезао се капитен Марко Симоновић:

Утакмица је била много тешка, са много емоција и нервозе – почиње причу капитен Црвене звезде Телеком Марко Симоновић и додаје:

Нисмо издржали огроман притисак. Цибона је била потпуно растерећена, јер практично није имала шта да изгуби. Ми смо у финишу успели да се вратимо у меч после великог заостатка, али нисмо имали снаге да направимо потпун преокрет. Играчи Цибоне су били разигранији и захваљујући томе су победили. И у најави утакмице сам рекао да у оваквом систему такмичења нема фаворита и то се обистинило – објаснио је Симоновић.

Капитен црвено-белих међутим наглашава да нису све лађе потонуле и да екипа и даље има шансе да се пласира у Евролигу и да цео клуб са оптимизмом мора да гледа на финиш сезоне.

Није све изгубљено. Освајањем првог места у лигашком делу регионалног такмичења осигурали смо играње у квалификацијама за Евролигу. Докле год постоји шанса ми ћемо се борити и надати да можемо да остваримо и тај циљ. Мислим да смо играма и залагањем ове сезоне поново заслужили место међу Евролигашима. Зато ћемо учинити све што је у нашој моћи да то место и потврдимо кроз квалификације – наглашава Симоновић.

Пред црвено-белима је још много изазова до краја сезоне јер тек предстоји борба за титулу шампиона Србије:

Домаћи шампионат нам је јако важан. Звезда дуго чека титулу првака државе тако да настављамо борбу. Нипошто се нећемо предавати и нећемо одустајати, јер то никада нисмо радили. Тако није било ни у овом последњем мечу са Цибоном, али ни током целе сезоне у неким тешким тренуцима. Морамо да се издигнемо и из свега овог изађемо још јачи. Заиста верујем у моје саиграче, у цео стручни штаб и надам се да ћемо се на крају сезоне ипак радовати – поручио је Симоновић.

Претходни текстЛазовић најбољи играч за месец фебруар
Следећи текстЗвезда победом започела одбрану титуле