Звезда славила у Суботици

28

Црвена звезда се и из Суботице вратила са нова три бода! Резултатом 2:1, савладана је неугодна екипа Спартака, а стрелци за наш тим били су Мијаиловић и Мрђа.

Изгледало је као да су фудбалери оба тима, а нарочито Црвене звезде, уводне минуте утакмице искористили да се привикну на не баш добар терен суботичког стадиона. Чак и у том периоду, играло се претежно на половини домаћина, и као да је управо то најављивало оно што ће се дешавати у наставку првог полувремена. На истеку 18. минута, Лазовић и Дауда су извели веома лепу акцију у којој је виђено дриблање кроз ноге противнику од стране Звездиног крила, али и лепа парада голмана Алексића који је успео да укроти шут Лазовића. Није овај тренутак инспирације Лазовића донео Звезди резултатску предност, али зато јесте Милоша Нинковића који је три минута касније феноменално асистирао Мијаиловићу кроз целу одбрану Спартака. Звездина “петица” је рутински, у стилу убојитих нападача затресла мрежу, а осим добре реализације, Мијаиловића треба похвалити и због изванредног убацивања из другог плана.

Звезда је и у наставку првог полувремена контролисала игру, и до одласка на одмор је виђено још неколико одличних прилика. Најпре је у 29. минуту Дауда из окрета шутирао, и натерао голмана домаћина да се још једном истегли како би интервенисао, а два минута касније, након одличне лопте Милијаша, поново је Дауда имао прилику да главом спроведе лопту иза гол црте, али је ипак промашио. Спартак је спорадично, на моменте покушавао да запрети, а последња прилика у првом делу игре виђена је поново у казненом простору домаћина. Након још једне уигране акције из прекида, Милијаш је одлично пронашао самог Печника на другој стативи који није прихватио лопту на груди како је желео, али је некако успео да упосли Мрђу који није могао да исконтролише прилично брзу лопту, на прави начин.

Друго полувреме почело је лоше по црвено-беле, јер се одмах повредио Абиола Дауда, и њега је заменио Филип Касалица. За разлику од првог, почетак другог полувремена обележила је нешто боља игра Спартака, којем као да су црвено-бели свесно препустили део терена. Није, ипак, у том периоду утакмице било изгледних прилика, а прву стопостотну имао је Новаковић у 70. минуту, али је са неколико метара био непрецизан. Звезда је казнила овај промашај суботичана четири минута касније, када је Милијаш добро центрирао, а Мрђа надвисио чуваре у скоку и постигао нови поготак.

Да завршницу утакмице учине занимљивијом, фудбалери Спартака су се побринули у 78. минуту, смањивши на 2:1. Новаковић је успео да сустигне лопту на гол аут линији, након не баш идеалног центаршута, а спреман и неометан на петерцу Бајковићевог гола био је Шарац, којем није било тешко да смањи предност нашег тима.
Реаговао је Стојановић увођењем Гогића уместо Мрђе. Након примљеног гола, Звезда је успела да контролише дешавања на терену. Петковић је такође заменио Лазовића. Осим неколико узбуђења, до краја утакмице није било стопостотних прилика, па је Црвена звезда након неколико година, успела да слави и у Суботици, и настави сјајан низ победа у првенству.

Спартак – Црвена звезда 1:2 (0:1)
Стадион: Градски стадион у Суботици. Гледалаца: 4.000. Судија: Ниннослав Спасић (Сурдулица). Стрелци: Шарац у 78. минуту за Спартак, а Мијаиловић у 21. и Мрђа у 74. минуту за Црвену звезду.
СПАРТАК: Алексић, Ковачевић, Шарац, Торбица, Џугурдић, Носковић, Милошевић, Антонић, Фаркаш, Радовић, Мркела.
Резерве: Јаношевић, Тривуновић, Новаковић, Мезеи, Милић, Илић, Тумбасевић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Мијаиловић, Печник. Келхар, Павићевић, Милијаш, Ковачевић, Нинковић, Лазовић, Мрђа, Дауда.
Резерве: Рајковић, Петковић, Ракић, Касалица, Гогић, Савићевић, Араухо.

Претходни текстОдбојкаши пуни самопоуздања пред финалну серију
Следећи текстТри бронзе за црвено-беле у Солуну