Три бронзе за црвено-беле у Солуну

71

Европски куп за јуниоре у Солуну одлично је почео за Звездине узданице које су у националном кимону бранили боје Србије.

У одличној конкуренцији Милица Николић (до 48 кг), Страхиња Бунчић (до 73 кг) и Милан Николић (до 73 кг) освојили су бронзане медаље.

Милица Николић је одлично почела. Ипон за крај првог  дуела са Казахстанком Дарјом Луновом. У другом мечу са Молдавком Кристином Будеску спортска срећа није била наклоњена узданици репрезентацији Србије. Ипак Николићева је на најбољи начин исправила грешку из другог меча и није више дозволила изненађење. Са домаћом џудоком, Аикатерини Теодоракопулу први меч репасажа решила је резултатом 10:0. Одличну Грузијку Кристину Пангини декласирала је у другом колу репасажа са бацањима која су оцењена јукоом, вазаријем, а затим и ипоном. У финалу репасажа Милица Николић је одмеравала снаге са још једном Грузијком, Саломе Маргијани. За два минута и 20 секунди Николићева је бацила противницу и запечатила бронзано одличје ипоном.

Страхиња Бунчић је у категорији до 73 килограма успео да се попне не степеник победничког постоља намењен освајачу трећег места. У финалу репасажа био је бољи од Артавазда Овдепјана (Јерменија). Бунчић се убедљиво, за минут и 37 секунди окитио бронзаним одличјем.  Да је у одличној форми Бунчић је доказао кроз  дуеле са Шпанцем Данијелом Сантамарином Фернандезом (10:0). Меч са домаћом џудоком Василеиосом Балампанашвилијем решио је такође ипоном. Молдавца Дорина Готоногуа, тактички, паметно на казну више победио у трећем мечу елиминација. У полуфиналу није прочитао Грузијца  Омара Ниазашвилија. То га је коштало уласка у финале. Ипак за нашег Страхињу није било дилеме у финалу репасажа. Јерменац Артаважд Ховсепјан савладан је ипоном и бронзана медаља је била око врата нашег Страхиње Бунчића.

Милан Николић (до 73 кг) поход на бронзану медаљу Николић је почео са вазаријем и јукоом чиме је и решио уводни меч са бугарском џудоком Пламеном Калојаном Тодоровим. Ни Хрват Борис Мауровић није успео да нађе решење за нашег Николића. Акција у којој је Звездина џудока  Мауровића бацила на вазари била је довољна да Николић прође у даљи ток такмичења. У дуелу са Црногорцем Николом Гардашевићем ипоном је осигурао улазак у полуфинале. Ипак у мечу који је водио у финале, одлични Немац Роберт Барвиг прочитао је Звездину узданицу. Николић није испустио шансу за медаљу у финалу репасажа. Домаћег такмичара Василиоса Балампанашвилиа победио је максималним резултатом 10:0.

За Звездине џудоке ово је резултат остварен првог такмичарског дана. У недељу су на програму теже категорије па ће на татами изаћи првотимци нашег клуба, узданице репрезентације Србије до 81 килограма,  браћа Стефан и Немања Мајдов.

Претходни текстЗвезда славила у Суботици
Следећи текстЦрвено-беле доживеле нови пораз у финалу