Звезда надиграла Борац

39

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победом су стартовали у Суперлиги Србије. Црвено-бели су у првом колу као домаћини савладали чачански Борац резултатом 85:63.

Звезда је у овом мечу била ослабљена неиграњем Ивана Раденовића и Бранка Лазића, а тренер Радоњић у великој мери је успео да одмори носиоце игре и тако освежи екипу пред реванш меч полуфинала Еврокупа са Униксом у Казању.

Црвено-бели су само у првој четвртини имали мањих проблема са гостима из Чачка. Звезда није била на уобичајеном нивоу агресивности у одбрани што је Борац искористио и после шест минута игре имао је девет поена предности (6:15). Међутим, тада се разиграо Бобан Марјановић, придружио му се и Лука Митровић па је Звезда до краја прве четвртине стигла до егала (21:21). Од тог момента изабраници тренера Дејана Радоњића у потпуности су контролисали дешавања на паркету. Звезда је у значајној мери поправила одбрану о чему најбоље сведочи податак да су кошаркаши Борца у другој деоници постигли само седам поена па су на велики одмор отишли са 14 поена вишка.

Двоцифрено вођство које су црвено-бели стекли на полувремену омогућило је тренеру Дејану Радоњићу да шансу пружи младим играчима. Указано поверење на најбољи начин искористио је плејмејкер Никола Ребић који је убацио 14 поена. Марјановић господарио рекетом, нападачке акције Звезде завршавао је атрактивним закуцавањима, севале су контре и црвено-бели су без већих проблема дошли до тријумфа.

Треба истаћи да је пред почетак меча минутом ћутања одата пошта навијачу Црвене звезде Владимиру Ћирковићу из Ужица који је преминуо после утакмице са Униксом у Комбанк арени.

Црвена звезда Телеком – Борац Моцарт Спорт 85:63 (21:21, 21:7, 24:19, 19:16)
Црвена звезда Телеком: Ребић 14, Митровић 9, Блажич 5, Симоновић 3, Марјановић 16, Катић 6, Тејић 10, Нелсон 4, Џенкинс 5, Липовиј 4, Стојановић 2, Драгићевић 5.
Борац Моцарт Спорт: Аврамовић, Митровић, Чарапић, Маравић 2, Мареља 7, Стевовић 4, Думић 7, Пршаковић 16, Албијанић 3, Цветковић 9, Протић 15, Радовић.

Претходни текстЦрвено-беле доживеле нови пораз у финалу
Следећи текстЦрвено-беле поражене у Крагујевцу