Звезда путује у Казањ са +11

32

У фантастичном амбијенту Комбанк арене кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су Уникс са 63:52 у првом мечу полуфинала Еврокупа. Изабраници тренера Дејана Радоњића су на крилима феноменалних Делија одиграли изванредно у одбрани о чему најбоље сведочи податак да су силни Руси заустављени на само 52 поена.

Кључни тренуци утакмице догодили су се у последњој четвртини коју је Драгићевић отворио тројком и довео пуну Комбанк арену до екстазе. На крилима фантастичних навијача црвено-бели су се растрчали по паркету и до краја четвртог периода свели Уникс на само четири поена. Изванредна одбрана донела је Звезди предност од 11 поена пред реванш који ће се играти за седам дана у Казању и пуно право да се надају проласку у финале Еврокупа.

Након уводних шест минута одмеравања снага уследила је фуриозна серија 10:3 Уникса коју је предводио распуцани Гаудлок па су гости повели са 18:12. Одговор црвено-белих лежао је у сјајној одбрани па Руси нису могли до коша у наредна три минута. Из добре одбране ређали су се лаки поени па су црвено-бели серијом 13:1 на пола другог периода стекли шест поена предности (25:19). Међутим, поново се разиграо Гаудлок и са својих седам поена био виновник серије Уникса 12:3 којом су гости поново повели (28:31).

Ипак, све што је Гаудлоку на једној страни полазило за руком, на другој страни је успевало и Јаки Блажичу. Словенац је везао пет узастопних поена, погодивши  на 30 секунди пре полувремена и прву тројку за своју екипу па су црвено-бели на велики одмор отишли са два поена предности (35:33).

Почетак другог полувремена био је сличан почетку утакмице све до трећег минута када је кренула серија Звезде. Катићевих шест поена близу обруча и тројка Драгићевића после њему својствене финте шуте донели су црвено-белима највећу предност на утакмици (48:39).

Међутим, неколико пропуста у одбрани скупо су коштали изабранике Дејана Радоњића па су гости узвратили серијом 7:0 и пришли на само два поена заостатка (48:46) у завршници трећег периода.

На самом почетку последњег периода Драгићевић је убацио нову тројку, а по опробаном рецепту се надовезао Катић својим поеним па су црвено-бели поново имали седам поена предности (55:48). Одбрана Звезде је сјајно функционисала, али је напад мало затајио па је уследио дужи период без коша на обе стране. То је прекинуо Чарлс Џенкинс својом првом тројком којом је на пет минута пре краја утакмице донео црвено-белима прво двоцифрено вођство (58:48). На тројку сјајног Американци надовезали су се Катић и Блажич који су својој екипи донели највеће вођство на мечу (61:48).

Чврста одбрана Звезде дозволила је четири поена гостима до краја меча па је уследило велико славље са фантастичним навијачима које је трајало дуго после утакмице.

Црвена звезда Телеком – Уникс 63:52 (15:18, 20:15, 15:15,13:4)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић, Лазић 2, Блажич 15, Симоновић, Марјановић 3 (10ск), Раденовић, Катић 14, Тејић, Нелсон 9 (6ск), Џенкинс 10, Драгићевић 10 (11ск).

Уникс: Мекки 5, Зисис 2 (5ск), Хангоди, Сергејев, Веременко 7, Вујукас 6, Соколов 2, Каимакоглу 5, Гаудлок 18, Еидсон 7 (4ас), Курбанов, Шелекто.

Претходни текстЦрвено-беле повеле, па стале
Следећи текстОвације трофејној генерацији