Пораз у Каћу на крају лигашког дела првенства

49

Рукометаши Црвене звезде поражени су на гостовању против Југовића у Каћу резултатом 21:23 у последњем 22. колу Супер лиге Србије. Црвено-бели су у резултатски небитном мечу у неколико наврата водили, али су домаћи рукометаши у другом делу игре стигли до предности коју су успели да сачувају до самог краја.

После врло изједначене игре у почетној фази утакмице, Југовић је миц по миц стигао до три гола предности (8:5). Управо након тога се у гостујућем тиму разгоропадио Војислав Брајовић, који је постигао четири поготка у кратком периоду и црвено-бели су преокренули на 10:9. Домаћи тим је ипак до полувремена успео да поравна на 11:11.

Звезда је боље започела друго полувреме. Голом Анђелића изабраници тренера Ненада Перуничића стигли су до плус два (13:11), а затим је прецизан био и Лука Денић, па су црвено-бели сачували два гола предности (14:12), али само за кратко. Тада се десио пад у игри београдског тима и екипа Југовића је серијом од 4:0 стигла до вођства од 16:14. Ипак, Звезда се није предавала. Алчаковић је изједначио на 17:17, а затим су домаћи рукометаши поново направили мини серију, овога пута од 3:0 и повели са 20:17. Нешовановић је смањио на 19:20, али су рукометаши Југовића још једном стигли до осетније предности (23:20) у 56. минуту, после које Звезда није имала много времена, а ни снаге за нови повратак у игру.

Најбољи у тиму Црвене звезде био је Војислав Брајовић са седам постигнутих голова, док су се у редовима Југовића истакли Марко Васић и Никола Црноглавац са по пет погодака.

Југовић – Црвена звезда  23:21 (11:11)

Дворана: СЦ Храм. Гледалаца: 900. Судије: Благојевић и Ђокић (Јагодина).

Југовић: Добријевић, Селеши, Васић 5, Шипка 2, Радаковић 2, Спахић 3, Крсманчић 1, Куртеш, Црноглавац 5, Милосављев, Стејин, Витас, Белош, Вучићевић 2, Комланов 3.

Црвена звезда: Леовац, Торбица 1, Пантелић, Алчаковић 2, Ољача, Денић 3, Дамјановић, Шотић 3, Цупара, Огризовић 1, Нешовановић 1, Мартиновић, Анђелић 3, Брајовић 7, Антељ.

Црвено-бели су тако завршили лигашки део Супер лиге на четвртом месту са 29 освојених бодова. У 22 утакмице забележили су 12 победа и по пет ремија и пораза уз гол разлику 571:545. Пласман у доигравање за титулу је поред Звезде, Железничара и Металопластике изборио и Раднички из Крагујевца.

Претходни текстЗвезда прегазила Вождовац
Следећи текстЧовић: Доста је лажи и ширења мржње