Звезда прегазила Вождовац

58

У оквиру 21. кола првенства Србије фудбалери Црвене звезде дочекали су на Маракани екипу Вождовца, славили убедљиву победу од чак 5:1. Гости су на највећи српски стадион стигли после доброг почетка пролећне полусезоне осокољени са неколико добрих резултата. Са друге стране, изабраници Славише Стојановића јуришали су на 11 узастопну победу.

Уводни минути меча почели су мирно и нису наговештавали голеаду која је уследила у првом полувремену. Мрежу голмана Супића начео је Милијаш у 17. минуту резантним ударцем са 20-ак метара. Испоставило се, по ко зна који пут, да када постигну гол у раној фази меча и када сусрету приступе са максималном озбиљношћу у домаћој лиги, за црвено-беле не постоји такмац нити ривал кога не могу да савладају.

Разиграо се везни ред најтрофејнијег српског клуба, по бековима маестрални Печник и Мијаиловић, расположени Мрђа и Дауда у срцу напада обележили су првих 45 минута које је завршено резултатом 4:0. А могло је бити и убедљивије. Поново су се из прекида појављивале нове уигране акције, па је тако из једне изведене у 23. минуту капитену на асистенцију Лазовића мало недостајало да постигне свој други гол. Ипак, за госте спаса није било у 29. минуту када је нападачки тандем Мрђа – Дауда извео сјајну комбинацију коју је Нигеријац крунисао поготком за 2:0.

Само три минута касније, било је 3:0, а свој првенац након повреде постиже бриљантни Дарко Лазовић. Рођени Чачанин маестрално је испратио акцију после једне одузете лопте Милијаша на средини терена и изнова матирао Супића. У самом финишу првог дела, тачку на најбоље полувреме Црвене звезде у текућој полусезони ставља Драган Мрђа. Око 16 хиљада навијача на Маракани громогласним аплаузом испратило је своје љубимце на одмор. У наставку су виђена још два гола, по један на обе стране, али што се садржајности меча тиче, он је само за нијансу био слабији у односу на првих 45 минута. У 54. минуту гости су искористили једину грешку одбране изабраника Славише Стојановића и преко Секулића смањили на 4:1. Уследио је брзи одговор Звездаша.

Милијаш је послао кроз средину дубинску лопту ка Мрђи који је поставио испоставиће се коначних 5:1. Утисак је да су за једну од најлепших утакмица у пролећној полусезони подједнако као црвено-бели заслужни и Вождовчани који су на највећи српски стадион дошли да се надигравају. Прилику да се истакне добио је и Бајковић средином наставка после ударца Божића са дистанце. У игру су уместо Дауде, Мијаиловића и Лазовића ушли Савићевић, Петковић и Ракић.

У наредном колу најтрофејнији српски клуб у походу на 12 узастопну победу гостује екипи Спартака која је у претходном периоду умела да буде веома неугодан ривал. Данашње издање по питању залагања, игре, броја створених шанси и ефикасности заслужује највишу оцену. Црвена звезда је задржала лидерску позицију и након 21. кола. Све похвале за вечерас приказано заслужују сви у табору најтрофејнијег српског клуба.

Црвена звезда – Вождовац 5:1 (4:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 16.250. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Милијаш у 17, Дауда у 29, Лазовић у 32, Мрђа у 44. и 62. минуту за Црвену звезду, а Секулић у 54. минуту за Вождовац.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Мијаиловић, Павићевић, Келхар, Печник, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Дауда, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Петковић, Араухо, Гогић, Савићевић, Касалица, Ракић.
ВОЖДОВАЦ: Супић, Дукић, Пројић, Драговић, Васиљевић, Божић, Секулић, Бабовић, Марушић, Обрадовић, Павићевић.
Резерве: Поповић, Ћулибрк, Јашић, Николић, Трипковић, Караклајић, Вељовић.

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве против Спартака
Следећи текстПораз у Каћу на крају лигашког дела првенства