Ајмо, ајде сви у Арену

44

Мало је фудбалера који воле кошарку тако страствено као што је Милош Нинковић. Зато и не чуди што је овај фудбалски виртоуз веома чест гост на утакмицама црвено-белих кошаркаша. Реванш меч четвртфинала Еврокупа са Будивељником каже да не би пропустио ни за шта на свету и да ће сигурно заузети своје место у Комбанк арени и пружити подршку својим клупским колегама под обручима. Утакмица је на програму у среду, 26. марта од 19 сати и 30 минута, а карте се од данас налазе у продаји по ценама од 400 до 1200 динара.

Први меч против Будивељника у Каунасу нисам био у прилиици да гледам јер смо баш у то време имали тренинг. Међутим, стигао сам да погледам последња два минута. Морам да признам да је било баш драматично. Будивељник је пред реванш стекао три поена предности, а с обзиром на завршницу меча можда је Звезда могла да извуче још бољи резултат. Али, ни три поена заостатка није много. Мислим да Звезда има лепу шансу да све то надокнади и на крају тријумфује – почиње причу Нинковић и не пропушта прилику да нагласи да сваки меч Звездиних кошаркаша врло емотивно доживљава:

Мени кошарка порпилично стресна за гледање. Знам неке људе, моје јако добре пријатеље, који кад су неке важне кошаркашке утакмице Црвене звезде шетају у парку док све не прође. Једноставно не могу да поднесу толико узбуђење. Е па мислим да ћу им се ускоро придружити – уз осмех каже Нинковић и додаје:

Шалу на страну, фудбал није толико драматичан док се у кошарци ствари много брже дешавају, преокрети се лакше праве у кратком временском року и кад је све то још повезано са Звездом онда ја то веома емотивно доживљавам.

Звездин везни фудбалер објаснио је одакле потиче толика љубав према магичној игри:

Морам да признам да сам као клинац више играо кошарку него фудбал. Чукарички ме је својевремено звао и мало је недостајало да завршим под обручима. Међутим, живот ме је одвео на другу страну, на фудбалски терен. Нажалост кошарку дуго нисам играо, мислим да је прошло чак девет година како нисам играо баскет све до момента када сам на припремама узео лопту и мало шутирао на кош. Стално сам пратио а и даље са пажњом гледам НБА лигу. Један сам од оних фанатика који се ноћу буде да би гледали утакмице – открио је популарни Нине који је навијачима Звезде још желео да поручи:

Моја порука је више него јасна, да заједничким снагама напунимо Арену, јер добро знам колико ће играчима та подршка са трибина значити. Звезда има шансу да се пласира у полуфинале Еврокупа, меч са Будивељником је од огромногх значаја, а резултат је такав да улива наду. С обзиром на све те оклности мислим да правим навијачима посебан позив неће бити потребан, јер су сви свесни колику важност има овај меч. Ја ћу сигурну бити у Арени,вероватно ће нервоза бити присутна, али надам се и желим да верујем да ће се наши кошаркаши постарати да се што је могуће мање нервирам и да ће нам свима омогућити да се на крају радујемо – закључио је Нинковић.

Претходни текстЈубилеј Андрије Прлаиновића
Следећи текстХондин штанд у црвено-белом