Радоњић: Извући поуке за реванш

24

Црвена звезда Телеком у Каунасу се намерила на веома искусног и квалитетног противника. Црвено-бели у Литванији нису блистали, али су и поред нешто слабије игре остварили веома повољан резултат пред реванш меч четвртфинала Еврокупа који се 26. марта игра у Београду. Кошаркаши Звезде у Србију се враћају са заостатком од три поена (82:79) и са изгледним шансама да пред својим навијачима остваре велики успех и пласирају се међу четири најбоље екипе у Еврокупу.

Црвено-беле су у мечу са Будивељником предводили сјајни Рашко Катић и Демаркус Нелсон. Катић је сем одличног учинка (20 поена, три скока и две асистенције) у потпуности добио дуел против ударне игле противника – Дарјуса Лавриновича, док је Нелсон (16 поена, 7 асистенција, пет скокова и три украдене лопте) покретао екипу у критичним тренуцима меча.

Добар меч одиграо је и Иван Раденовић (9 поена, 7 скокова и две асистенције). Звездин крилни центар је након утакмице изјавио да је она била веома тешка за оба тима:

Мислим да нисмо одиграли онако како можемо, дозволили смо Будивељнику да постигне много лаких поена. То је била највећа грешка коју морамо да поправимо у следећој утакмици на нашем терену. Ипак, неколико пута смо показали прави карактер, када смо смањивали разлику коју је Будивељник направио. Мислим да ћемо пред нашим навијачима бити бољи – констатовао је Раденовић.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, честитао је Будивељнику на победи и потом истакао:

На почетку утакмице се нисмо држали договореног плана. Будивељник је то искористио, вешто је кажњавао наше пропусте у одбрани и одмах показао неспоран квалитет који поседује. Имали смо доста осцилација у игри, али наш циљ је био да све време будемо у егалу. То нам је у већем делу меча и успевало. На крају смо меч завршили са три поена заостатка. Нисмо играли довољно паметно у одбрани што је у знатној мери утицало на коначан резултат. Дозволили смо Будивељнику превише прилика за постизање лаких поена, а они су то користили. Поред свега, не мислим да смо играли лошу кошарку, јер смо показали да смо у стању да се вратимо након заостатка од десетак поена – истакао је Радоњић пре него што је додао:

Крајњи резултат би можда био другачији да смо играли паметније у неким ситуацијама. У сваком случају, сигуран сам да ћемо из ове утакмице извући поуке и бити бољи у реванш мечу у Београду. Наш ривал је у осмини финала код куће добио Нантер са четири поена разлике и сви су очекивали да ће испасти. Али, Будивељник је одиграо сјајан меч у Француској, у ком је све време држао конце игре у својим рукама, имао велику разлику и заслужено славио. Већа опомена нам није потребна. Нема дилеме да нас чека веома тежак меч у реваншу – закључио је стратег црвено-белих.

Претходни текстЦрвено-бели на минус три
Следећи текстЦрвено-беле изједначиле