Драгићевић: Трећа срећа

53

Дејан Радоњић је неколико пута понављао реченицу: „Задовољства су велика, али кратко трају“, мада ових дана та изјава је добила највећу тежину до сада.

Црвена звезда Телеком је за нешто мање од седам дана обезбедила место у четвртфиналу Еврокупа, осигурала прво место у АБА лиги, а вечерас од 19:30х стартује четвртфиналну серију против Будивељника у Каунасу. Екипу са малог Калемегдана чека тежак посао, али и историјски успех ако изборе пролаз у полуфинале.
Само дан након што су померили границе у регионалној лиги, црвено-бели ће исто покушати да учине у Еврокупу. До сада су два пута успевали да прођу међу осам најбољих екипа, али велики залогај на путу ка четири најбоље екипе биле су екипе московског Динама и мадридског Реала.
Знате како кажу, трећа срећа – кроз осмех се надовезао Тадија Драгићевић коме је сусрет са Реалом остао дубоко урезан у сећању.
 – Пласманом у четрвтфинале већ смо направили велики успех, али смо сигурни да можемо да одемо барем корак даље. Искрено се надам да ћемо проћи, али пред нама је тежак посао. Ко год да мисли другачије је у великој заблуди. Циљ нам је да на старту серије одиграмо квалитетан меч, а за касније ћемо видети.
С обзиром на околности није ни чудо што црвено-бели живе као номади, константно држећи торбу поред врата. Прошлог уторка прешли су више од три хиљаде километара до Виљнуса и назад, одмах након тога нових хиљаду до Задра и у недељу увече још толико до Каунаса где их чека навећи изазов ове сезоне.
Путовања јесу напорна, али док ређамо успех за успехом није ништа тешко. Можда је и боље што играмо толико узастопних мечева. Немамо времена да мислимо о било чему другом осим о наредном ривалу и исправљању грешака из прошле утакмице.
Када је било јасно да ће Црвена звезда Телеком играти против украјинског шампиона судбина се на неки начин поиграла са Драгићевићем. Тако је Звездин крилни центар који је прошле сезоне носио дрес Азовмаша, добио прилику да се реваншира Будивељнику за пораз у финалу плеј-офа.
Нисам очекивао да ћемо ускоро срести, али ето, путеви су нам се укрстили. Надам се да ће овог пута епилог  бити бољи по мене. Будивељник је екипа која заслужује респект, јача је него прошле сезоне када смо играли седам утакмица у финалној серији. Тренер екипе Аигарс Багацкис ради сјајан посао. Поставио је систем који екипи доноси одличне резултате, а једине промене које увео биле су у играчком кадру док је стил игре остао непромењен. Приметио сам да имају доста истих акција као прошле године, али доласком неких квалитетнијих играча подигли су игру на виши ниво.
Поплуарне „делије“, одушевљени игром њихових љубимаца већ су уверени у пролаз екипе међу четири најбоље, толико да се већ воде разговори о могућем полуфиналу са УНИКС-ом уз коментар да украјинска кошарка никада није била на високом нивоу као српска. Ипак, Драгићевић упозорава навијаче:
Ми често потцењујемо противнике, а ово је пример тога. Украјинци већ годинама улажу велика финансијска средства у своју кошарску. Информације о појачањима који долазе у неке украјинске клубове скоро и да нема и зато се ствара погрешна слика. Њихова лига има доста квалитетних тимова. Примера ради, Будивељник има знатно већи буџет него Црвена звезда, а то је јасан показатељ колико је украјинска кошарка напредовала.
Центарска линија црвено – белих направила је велику разлику у мечу са Лијетувос Ритасом који је веома рањив у рекету. Међутим, овога пута Драгићевића и саиграче чека далеко тежи посао у толико што је следећи ривал познат по њиховој снажној унутрашњој линији.
Од прошле године ту су Дроздов, Шаленга, Горбенко, центар Анисимов и још неколико играча. Али, прва звезда тима без дилеме јесте Дарјуш Лавринович који игра сезону за памћење. Поред њега велику претњу у екипи Будивељника  представља и Американац Самерс. Њих двојица вуку највећи терет, али са друге стране добро су „потковани“ на свим позицијама. Следи нам велика борба, а украјинци су далеко боља екипа од Ритаса – закључио је Драгићевић.

Претходни текстНина Росић се вратила у Звезду
Следећи текстЦрвено-бели на минус три