Радоњић: Максимална концентрација

44

После оверене пол-позиције у АБА лиги, победом на гостовању у Задру (67:53), кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује нови изазов, овог пута у Еврокупу против Будивељника. Први меч четвртфиналног дуела са шампионом Украјине и прошлогодишњим полуфиналистом Еврокупа на програму је у Каунасу у уторак од 19 сати и 30 минута уз директан пренос на телевизији Б92.

Занимљиво је истаћи да је ово тек трећи дуел црвено-белих са неком украјинском екипом. Звезда је у својој историји два пута одмеравала снаге са Азомвашом уз половичан учинак. Било је то у другој фази Еврокупа у сезони 2008/2009 када је у првом мечу славила са 74:62, а потом у Мариупољу поражена резултатом 95:72.

Експедиција црвено-белих је у Литванију допутовала у недељу увече, у велелепној дворани Жалгириса у којој ће се играти утакмица у понедељак ће одрадити два тренинга, као и уобичајени шутерски тренинг у преподневним сатима на дан меча. За разлику од дуела са Задром, црвено-бели ће овог пута бити јачи за Бранка Лазића:

Из превентивних разлога смо одлучили да Бранко Лазић не путује у Задар. Није се радило о било каквој повреди, једноставно смо проценили да му је потребан одмор како би се регенерисао. На тај начин смо желели да предупредимо било какав проблем. Он је са екипом и спреман је за дуел са Будивељником – почиње причу Дејан Радоњић.

Стратег црвено-белих изузетно респектује ривала за кога каже да има велико искуство:

Пред нама је меч који захтева пуну концетрацију свих 40 минута. И не само то, мораћемо да покажемо максималну чврстину како бисмо дошли до повољног резултата. Будивељник поседује веома квалитетан тим, са великим бројем искусних интернационалаца. Предњаче Американци Минард, Самерс и Ејхерн који је одличан шутер, а за посебну причу је ниво игре који пружа Даријус Лавринович. Иако има 34 године Лавринович је у одличној форми о чему сведочи податак да је био МВП прве утакмице осмине финала – наглашава Радоњић.

Због политичке кризе у Украјини Будивељник је приморан да своје утакмице игра у Литванији:

Мислим да је био логичан потез да изаберу Каунас. Имају чак тројицу Литванаца у својим редовима, осим Лавриновича ту су још Саленга и Анисимов. Цео амбијент који се створио њиховим тренутним пресељењем у Каунас је додатно скупио и мотивисао екипу која у последње време бележи изванредне резултате – рекао је Радоњић и додао:

Акценат у нашој игри као и у досадашњем делу сезоне мора да буде на веома агресивној одбрани. Само на тај начин можемо да дођемо до позитивног резултата који би нам давао шансе да у реваншу који играмо на нашем терену можемо да изборимо пласман у полуфинале – закључио је Радоњић.

Претходни текстНаиса славила на Бањици
Следећи текстЦрвено-беле одбраниле шампионску титулу