Наиса славила на Бањици

30

Рукометашице Црвене звезде нису успеле да савладају екипу Наисе на домаћем терену у 17. колу Супер лиге Србије. Екипа из Ниша је тријумфовала у Београду резултатом 34:29.

Наиса је од почетка наметнула свој ритам и врло брзо стигла до лепих пет голова предности (7:2). Док су црвено-беле покушавале да пронађу своју игру већ је било седам голова разлике (5:12). Гостујућем тиму је све полазило за руком у првом полувремену и поред солидне партије Звездиног голмана и капитена Марије Чолић. Наиса је на одмор отишла са девет голова предности (20:11), а једина светла тачка у нападу домаће екипе била је Данијела Мистрић.

Београдски тим је заиграо боље на почетку другог дела игре. Смањиле су предност гошћи на минус седам (14:21), али су рукометашице Наисе постигле три узастопна поготка и стигле до двоцифреног вођства. Црвено-беле се нису предавале. Маја Домби је имала добар учинак на голу Звезде, а Данијела Мистрић је погађала у нападу па су изабранице Славенка Жерајића успеле да приђу на само пет голова заостатка (25:30) у 50. минуту. Штета је што Звезда није искористила још неколико прилика у том периоду да се у потпуности врати у игру. Мистрић и друштво су успеле да смање на минус четири (28:32), али до краја није било много времена за велики преокрет.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Данијела Мистрић са 11 постигнутих погодака.

Црвено-беле су шесте после 17. кола са 16 освојених бодова, али је тим Књаз Милоша после победе против екипе Јуниора побегао Звезди на 19 бодова на петој позицији. У следећем колу Црвена звезда гостује првопласираној екипи Радничког у Крагујевцу.

Претходни текстЧовић: Остварили смо још један циљ
Следећи текстРадоњић: Максимална концентрација