Убедљив пораз Звезде у Крагујевцу

30

Рукометаши Црвене звезде поражени су у Крагујевцу против Радничког резултатом 21:28 у 20. колу Супер лиге Србије. Црвено-бели су пружили веома лошу партију и већи део сусрета су губили са великом разликом.

Звезда је водила само са почетних 1:0 поготком Милана Павлова. Домаћи тим је брзо преокренуо, полако правио залиху и већ у 14. минуту повео са 6:3. Само шест минута касније Раднички је имао дупло више голова на свом конту (10:5), а нешто касније било је и 12:5. Игра црвено-белих се потпуно распала, а Огњен Кајганић је крајем првог дела игре успео да са два гола ублажи лош утисак и смањи на 8:13.

Крагујевачки тим је и у наставку константно одржавао предност од пет до шест голова. Једноставно, победа им је била неопходна да би остали у трци за пласманом у плеј-оф, па су уложили велику енергију да стигну до толико жељених бодова, на шта београдски тим није могао адекватно да одговори. Звезда никако није успела да спусти заостатак испод пет голова разлике. Расположени Крсто Милошевић је решетао мрежу црвено-белих, тако да је Раднички стигао и до великих плус осам у 53. минуту (25:17). Индиспонирани гости су успели само да смање резултат головима Огризовића у финишу меча у једној од најслабијих игара Црвене звезде у овој сезони.

Најефикаснији на мечу био је Крсто Милошевић из редова Радничког са девет погодака, док је у тиму Црвене звезде расположен био само капитен Милан Павлов са седам постигнутих голова.

Раднички – Црвена звезда  28:21 (13:8)

Крагујевац – Дворана: Језеро. Гледалаца: 300. Судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечан).

Раднички: Ристић, Милошевић 9, Жегарац, Спасић 2, Пралица 4, Јанићијевић, Гуглета 4, Лекић, Грбовић 1, Петровић, Милинчић, Јаћимовић, Томић 1, Шмигић 2, Босић 3, Рајичевић 2.

Црвена звезда: Лазовић 1, Торбица 1, Пантелић, Алчаковић 3, Денић 1, Косановић, Шотић, Цупара, Огризовић 2, Нешовановић 2, Кајганић 3, Павлов 7, Брајовић 1, Мартиновић, Антељ.

Звезда је остала на деоби првог места са Металопластиком и нишким Железничаром, чији је међусобни дуел одложен. Црвено-бели су сада мало закомпликовали себи ситуацију, али и даље држе све конце у својим рукама када је реч о пласману у плеј-оф.

Претходни текстКасалица донео тријумф против Радничког
Следећи текстЦрвено-беле изгубиле први меч полуфинала