Касалица донео тријумф против Радничког

37

Теже него што се очекивало фудбалери Црвене звезде савладали су у оквиру 19. кола првенства Србије екипу Радничког из Крагујевца минималним резултатом. Јунак победе свакако је Филип Касалица који је у 75. минуту изазвао ерупцију одушевљења.

Кренимо редом. Од самог почетка меча црвено-бели су покушали да наметну свој ритам и што пре дођу до гола који би им омогућио да лакше дођу до нова три бода. Међутим, све до 25. минута није било прилика. А онда, у размаку од три минута, Мрђа промашује гол из непосредне близине да би само неколико тренутака касније судија Гогић досудио једанаестерац за најтрофејнији српски клуб након старта над Звездиним нападачем. Одговорност је преузео Милош Нинковић, добро је шутирао, али је лопта погодила стативу.

Тај детаљ је свакако утицао на наставак утакмице, али значајније промене на терену није било. Изабраници Славише Стојановића наставили су да притискају госте који скоро да нису показивали никакву амбицију да угрозе Бајковића, али су успели из једне једине прилике веома опасно да запрете Бобану Бајковићу. До одласка на одмор, прилике су пропустили Дауда у 38. минуту и Мијаиловић у последњим тренуцима првог дела.

 У наставку, Звезда је појачала напад, а Раднички дефанзиву. Тешко је пребројати број центаршутева који су црвено-бели упутили, међутим штопери Радничког су најчешће успешно отклањали сваку опасност пред својим голом. У неколико наврата истакао се и голман Крагујевчана Чанчаревић. И таман када је нервоза постала опипљива над топчидерским брдом, Лазовић је извео ударац из угла, на другој стативи лопту је у средину вратио Келхар, а Филип Касалица који је неколико минута раније заменио Дауду, одлично је реаговао и спровео лопту у мрежу за ерупцију одушевљена више од 22 хиљаде навијача на стадиону. До краја сусрета тренер Стојановић прилику је указао и Милуновићу и Гогићу. Раднички и поред негативног резултата није показао превише амбиција да угрози Бобана Бајковића који је данас прославио 29. рођендан. Љубимац Делија испраћен је по завршетку сусрета песмом и овацијама са стадиона.

Црвена звезда није бриљирала данас, али што је најважније освојила је нова три бода и задржала лидерску позицију. Одиграно је 19 кола и Црвена звезда је и даље лидер првенства. Наредног викенда црвено-бели гостују екипи Доњег Срема и јуришаће на нову, десету узастопну победу.

Црвена звезда – Раднички 1923 1:0 (0:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 22.480. Судија: Миодраг Гогић (Нови Сад). Стрелац: Филип Касалица у 75. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Мијаиловић, Павићевић, Келхар, Печник, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Дауда, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Араухо, Гогић, Савићевић, Касалица, Милуновић, Ракић.
РАДНИЧКИ 1923: Чанчаревић, Павловић, Марић, Росић, Бубања, Кривокапић, Недовић, Кнежевић, Адамовић, Бељић, Спалевић.
Резерве: Трифуновић, Тинтор, Андрић, Миљуш, Бјелановић, Чадиковски, Поповић.

Претходни текстСтојановић: Не смемо никога да потценимо
Следећи текстУбедљив пораз Звезде у Крагујевцу