Црвено-беле изгубиле први меч полуфинала

32

У првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа одбојкашице Црвене звезде су доживеле пораз од ТЕНТ-а. Према очекивању, виђена је тврда утакмица, веома неизвесна, са много преокрета, а на крају била је боља екипа која је боље сервирала и мање грешила.

Иако је ТЕНТ боље отворио сусрет, Црвена звезда је већ у првом сету показала да јој гостујући терен не представља проблем и да жели брејк. Повеле су црвено-беле 16:13 после преокрета, али су им доста помогле Обреновчанке слабим сервисом и лошом организацијом игре.
 
Повратница у састав црвено-белих после повреде Адела Хелић водила је свој тим а серију Београђанки нису успеле да прекину ни измене домаћег тренера Маријана Боричић. Уз слаб пријем до краја сета ТЕНТ ништа није могао и Звезда је повела.
 
У наставку виђена је комплетно другачија слика.
Предност домаћих у другом сету константно је расла, сервисима су нападале либера Црвене звезде која се није најбоље снашла. Пад у игри црвено-белих видео се и у већем броју грешака па је ТЕНТ лагано узвратио истом мером и изједначио.
 
Трећи и четврти сет имали су готово идентични сценарио где су изабранице Ласла Лукача боље почињале, водиле до средине сетова, а домаће одбојкашице успевале добрим сервисима и блоком да се врате и славе после више него узбудљиве завршнице.
 
У жестокој борби, а све после двадесетих поена у трећем и четвртом сету, више среће и нерава имале су домаће.

ТЕНТ – Црвена звезда 3:1 (19:25, 25:19, 29:27, 26:24)
Дворана: СКЦ „Обреновац”. Гледалаца: 600. Судије: Борис Коларевић и Анђелко Поповић. Трајање меча: 115 минута. Резултат у серији: 1:0.
ТЕНТ: Пилиповић, Митровић 14, Жунић, Вигњевић 4, Јовичић 18, Андрић 8, Мисојчић 2, Вучићевић, Пузовић 11, Станимировић 12, Кнежевић, Вукомановић (либеро). Тренер: Маријана Боричић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 6, Јакшић, Чанак 1, Маринковић, Поповић 7, Хелић 20, Миленковић 18, Новаковић, Драгутиновић (либеро), Кецман 4, Лукић 7, Миловић 1. Тренер: Ласло Лукач.

Претходни текстУбедљив пораз Звезде у Крагујевцу
Следећи текстЗвезда у Задру оверила прво место