Звездина будућност је у њеној Омладинској школи

38

Данашни дан, петак 7. март 2014. године остаће заувек уписан у биографије 17 дечака из Звездине Омладинске школе који су потписали професионалне уговоре са најтрофејнијем српским клубом.

Први велики корак у њиховим каријерама је направљен а уједно им је омогућено да у будућности умногоме сами креирају свој фудбалски пут. По речима председника Драгана Џајића који је током 52-годишње играчке и функционерске каријере на Маракани изнедрио десетине асова светског формата, повратак Црвене звезде на стазе старе славе доста зависи од рада са млађим категоријама.

Фудбалски клуб Црвена звезда је увек у својим редовима имао играче из своје Омладинске школе, и увек када је постизала највеће успехе у првом тиму Црвена звезда је имала четири или пет играча пониклих у клубу. Данас потписујемо уговоре са овим младим играчима којима желим да поручим да буду стрпљиви и да сачекају своју шансу. Ово је такође доказ да се у млађим категоријама Црвене звезде добро и квалитетно ради. На њима је да се доказују и да се својим знањем, играма и професионализмом наметну тренерима првог тима. Волео бих да сви једног дана заиграју на великој сцени. Простора за напредак у нашем клубу сигурно имају – рекао је први човек црвено-белих.

Он се захвалио родитељима и тренерима младих нада Црвене звезде на труду, раду и разумевању за тренутну ситуацију у клубу. Џајић је посебно истакао једно име и његове заслуге за вишедеценијски рад у скаутирању играча.

Захваљујем се Томи Милићевићу, човеку који већ деценијама доводи играче у наш клуб и међу којима су неки од највећих фудбалера који су носили дрес Црвене звезде – подвукао је Председник.

Директор Омладинске школе Срђан Васиљевић представио је 17 нових „професионалаца“ и за свакога од њих рекао да се ради о добрим, карактерним фудбалерима који су својим понашањем и фудбалским квалитетима заслужили потпис уговора са црвено-белима.

Данас је свечани дан за наш клуб. Момци су добили велику прилику, али и обавезу да потврде указано поверење. Верујем да ће га оправдати и да ће наш клуб у будућности моћи да се ослони на њих – истакао је Васиљевић.

Професионалне уговоре са Црвеном звездом потписали су:

Жерађанин Жељко, Брајовић Милош, Манојловић Филип, Иличић Златко, Цветковић Ненад, Станковић Филип, Арсић Жељко, Ступић Владимир, Бјеличић Огњен, Јовановић Никола, Тошић Немања, Станковић Александар, Пановић Милан, Пејовић Никола, Цветковић Стефан, Ђурић Василије и Романић Лазар.

Претходни текстРед Спирит нови партнер Звезде
Следећи текстСтојановић: Напредак показао да има квалитетан тим