Црвено-беле боље од Макс спорта

68

Рукометашице Црвене звезде савладале су Макс спорт у Београду резултатом 30:27 у заосталој утакмици 11. кола Супер лиге Србије.

Црвено-беле су прекинуле низ од четири пораза у шампионату и поново се изједначиле на табели са екипом Војводине. Изабранице Славенка Жерајића нису лако стигле до првих бодова у наставку шампионата. Екипа Макс спорта је пружила снажан отпор и поред тога што су последње на табели.

Рукометашице Црвене звезде су на полувремену имале гол предности (14:13), да би у другом делу игре пружиле бољу партију и забележиле седму победу у Супер лиги. Домаћи тим је на крају славио са три гола разлике (30:27) и сада ће знатно лакше тражити прилику да стигне до позиције која води у еврокупове следеће сезоне. Најзаслужније за тријумф Звезде биле су голман Марија Чолић, која је још једном демонстрирала врхунску партију, као и расположена Данијела Мистрић са чак 11 постигнутих погодака. У тиму Макс спорта истакла се најбоља рукометашица ове екипе, Јелена Бурсаћ са 10 голова.

Црвена звезда – Макс спорт 30:27 (14:13)
Дворана: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 100. Судије: Пешић (Црвенка), Кнежић (Врбас). Седмерци: Црвена звезда 5 (3), Макс спорт 8 (7). Искључења: Црвена звезда 10, Макс спорт 6 минута.
Црвена звезда: Марић, Ђукић, Манчић, Мистрић 11 (3), Јевремовић 5, Лежаја, Михајловић, Џафић, Домби, М. Милојевић 1, Миличевић, Лапчевић 6, Ј. Милојевић 5, Чолић.
Макс спорт: Ђилас, Гудурић, Богдановић 1, Којчић 5, Чакмак 3, Сузана Миличић 1, Софија Миличић, Ј. Бурсаћ 10 (7), Вујковић 2, Косановић, М. Бурсаћ, Орловић 4, Обрадовић, Милетић 1.

Црвена звезда и Војводина деле шесто место на табели са по 14 бодова. Испред су Наиса и Књаз Милош са по 15 освојених бодова и достизање ових тимова биће циљ Звезде у наставку првенства, јер је пето место последње које води у неки од европских купова наредне сезоне. У следећем колу црвено-беле дочекују екипу Кикинде.

Претходни текстУ мају Црвена звезда чека аутобус
Следећи текстЗвезда исплатила тројицу бивших играча