Милано чека Звезду

16

Јуниори Црвене звезде Телеком успели су четврту годину заредом да освоје Евролигин Најк квалификациони турнир који се одржавао у Београду и на тај начин изборили визу за завршни турнир који ће се одржати у Милану од 15. до 18. маја. То су урадили на веома доминантан начин јер су славили у свих пет мечева на турниру, а посебно би требало истаћи да су црвено-бели најмање убедљиву победу уписали у финалу против ИНСЕП-а, иако су Французе савладали са чак 14 разлике (56:42).

На путу до трофеја изабраницима Слободана Клипе редом су падали Земун, ИНСЕП, Будућност, па затим у полуфиналу Цедевита и на крају у финалном мечу поново ИНСЕП.

Последња утакмица на турниру у потпуности је оправдала епитет финала па је донела велику борбу и снажне одбране. Црвено-бели су ривала свели на само шест поена у првих 15 минута и дошли су до раног вођства 23:6.

Ипак, Французи се нису предавали, појачали су одбрану и брзим контрама су успели у потпуности да се врате у меч, па су на половини трећег периода приђу на пола коша заостатка (33:28). У наставку је виђена велика борба, али је Звезда меч преломила у последњој деоници када су поново прилказали фантастичну игру у одбрани. Наиме, екипа ИНСЕП-а је сведена на само седам поена у четвртој четвртини па су црвено-бели мирно привели меч крају.

Црвена звезда Телеком – ИНСЕП 56:42 (14:6, 15:12, 12:17, 15:7)

Поене за Црвену звезду Телеком постигли су: Аранитовић 6 (5ск), Анђелковић 6, Доровић, Остојић 4 (6ск), Кенић, Стојановић 15 (8ск), Ракићевић 7, Лазаревић 10 (7ск, 4ас), Јековић, Радовановић 5 (5ск), Стајковски, Миладиновић 3 (4ск).

Претходни текстЈуниори успешни на првенству Београда
Следећи текстЦрвено-бели срушили Железничар