Црвено-бели срушили Железничар

47

Рукометаши Црвене звезде савладали су Железничар из Ниша у Београду са 31:28 у дерби мечу 17. кола Супер лиге Србије. Иако је било најава да ће Звезда због проблема са лиценцама играча наступити без свих појачања, то се ипак није десило, па је домаћи тим у занимљивој утакмици заслужено славио.

Црвено-бели су боље почели меч и повели са 5:3. Изабраници Ненада Перуничића одржавали су предност и у једном тренутку имали и три гола више (12:9). Ипак, нишки рукометаши су у финишу првог дела игре направили преокрет и повели са 15:14, а Звезда је изједначила и на одмор се отишло са нерешеним резултатом (15:15).

У другом полувремену се водила доста изједначена борба. Екипе су се смењивале у вођству, а неколико пута било је и нерешено, последњи пут при резултату 20:20. Звезда је тада сјајно заиграла и стигла до пет голова предности (27:22), поготком Милана Павлова. Гости су успели да приђу на минус два (25:27), али то је било све што су успели да ураде на овој утакмици. Звезда је врло брзо побегла на плус четири (30:26) и мирно привела утакмицу крају.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Милан Павлов са девет постигнутих голова. Шест погодака постигао је Војислав Брајовић, а по пет Никола Лазић и Вук Лазовић. Голман Милан Косановић пружио је још једну одличну партију. Забележио је чак 19 одбрана и два скинута седмерца. За Звезду су у званичним утакмицама дебитовали Лука Денић и најновије појачање Бојан Митровић. У редовима Железничара девет пута се у стрелце уписао Дарко Ђукић, а осам погодака је постигао бивши капитен Звезде Бобан Живковић.

Црвена звезда – Железничар 31:28 (15:15)
Дворана: СРЦ Шумице. Гледалаца: 500. Судије: Бранка Марић (Панчево) и Зорица Машић (Зрењанин). Седмерци: Црвена звезда 2 (2), Железничар 6 (2). Искључења: Црвена звезда 8 минута, Железничар 2 минута.
Црвена звезда: Лазовић 5, Торбица 1, Пантелић, Ољача, Л. Денић, Лазић 5, Митровић 3, Косановић (19 одбрана, 2 седмерца), Павлов 9, Шотић, Цупара (1 одбрана, 1 седмерац), Огризовић, Нешовановић 2, Анђелић, Брајовић 6, Антељ.
Железничар: Стојановић, Живковић 8, Митић, Г. Денић, Вељковић, Мађар, Златановић (11 одбрана), Радоничић 3, Ташковић, Милошевић 1, Павловић, Басарић 2, Ђукић 9, Бећировић, Стефановић 5 (2), Пернар.

Црвена звезда се овом победом изједначила на врху табеле са Железничаром. Оба тима имају по 24 освојена бода. Металопластика је на трећој позицији са 23 бода, али и утакмицом мање од црвено-белих и Нишлија. У следећем колу Звезда гостује у Врбасу.

Претходни текстМилано чека Звезду
Следећи текстЈака Звезда славила у дербију