Радоњић: Навијачи су нам највећи мотив

61

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у среду од 19 сати и 15 минута у дворани Пионир дочекују Нижњи Новгород у последњем колу Л групе ЛАСТ 32 фазе Еврокупа. Црвено-бели су као и руски тим обезбедили учешће у осмини финала, а овај дуел одлучиће која екипа ће освојити прво место у групи.

Очекује нас још један тежак меч у овој рунди Еврокупа. Једини пораз у Л групи забележили смо у Русији управо од Нижњег Новгорода, а пред нашим навијачима желимо да одиграмо меч у којем ћемо покушати да искористимо све наше предности – почео је причу тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

Ради се о добром тиму који поседује велики квалитет, а Рочести им је донео потпуну нову думензију игре. Без обзира на све, подршка наших навијача ће нам значити и зато бисмо волели да дођу у што већем броју. Не размишљамо ни о чему другом осим о победи.

Стратег црвено-белих је истакао да је здравствени билтен екипе добар и да ће сви играчи бити спремни за меч:

Спремамо се за ову утакмицу са јасним идејама и мотивацијом да забележимо победу. Само размишљамо о наредном противнику из Русије, а велика нам је жеља да овај део такмичења у Еврокупу завршимо тријумфално. Чињеница је да нам је Нижњи Новгород дужник из првог дела, али наша највећа мотивација је што ћемо поново истрчати пред нашу публику. Не размишљамо о реваншу, већ само о доброј игри – каже Радоњић.

Иако је отало још само једно коло до краја такмичења по групама не може се ни претпоставити ко би могао да буде евентуални противник црвено-белих у осмини финала, јер све четири екипе у групи П конкуришу за прва два места која. Из тог разлога ни Радоњић није желео да прави било какве прогнозе на ту тему:

У групи са којом укрштамо сви противници су веома квалитетни. Сачекаћемо да видимо ко ће проћи и тек онда ћемо правити анализу.

На питање да ли је направљена грешка чињеницом да је са Блејком Шилбом раскинут уговор пре него што је ангажовано ново појачање, Радоњић је рекао:

Евидентно је да одлазак Шилба није пореметио ствари. После његовог одласка смо имали велику серију победа, само се десио тај пораз у Загребу против Цедевите. Мислим да смо направили праве потезе ове сезоне.

Колико ће умор после серије тешких утакмица и путовања бити отежевајућа околност у дуелу са Нижњим – било је наредно питање:

Овај ритам у задњих десетак дана носи одређене последице. Али, ми смо од првог дана у жестоком ритму. Знали смо какав распоред имамо и мислим да се добро носимо са тим – закључио је Радоњић.

Улазнице за меч са екипом Нижњи Новгород од уторка се продају на свим продајним местима Евентима. Такође, на дан утакмице карте ће моћи да се купе и на благајни Пионира од 14 сати па све до почетка меча.

Директан пренос утакмице обезбеђен је на телевизији Б92.

Претходни текстЈуниори убедљиви у дербију
Следећи текстСЕЋАЊЕ: Ристо Кубура (1950-2014)