Звезда стала у финишу

24

Кошаркаши Црвене звезде су на неугодном гостовању Цедевити, у Загребу, буквално у последњим минутима сусрета „испустили“ победу. У дербију 20. кола АБА лиге, наш тим је поражен са 68:64. 

У мечу који су обележиле велике осцијалције у игри обе екипе, Звезда је била на корак од тријумфа. После одличне треће деонице, изабраници Дејана Радоњића поптуно су стали у последњих 10 минута. Наш тим је брзо испустио лепу предност од чак 11 поена и тако дозволио домаћину да стигне до егал завршнице.

Расположени Смит одиграо је симултанку у последњих неколико минута меча и буквално сам одвео Цедевиту до тријумфа. Звезда је при резултату 64:64 смушено одиграла два напада, са друге стране погађали су Реј ( са пенала) и Зупчић, па су бодови остали у Загребу.

После тешког гостовања у Билбау и велике потрошње на завршном турниру Купа Србије, црвено-бели нису имали снаге  за неизвесну завршницу. У редовима Београђана са по 14 постигнутих поена најефикаснији су били Блажић и Марјановић.

Звезда и поред овог пораза остаје на првом месту регионалног такмичења. У следећем колу пред црвено-белима је још један тежак задатак, дерби са вечитим ривалом, Партизаном.

ЦЕДЕВИТА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 68:64 (20:18, 12:16, 12:16, 24:14)
Дом спортова у Загребу. Гледалаца: 3.056. Судије: Сашо Пукл, Дамир Јавор и Марио Мајкић.
ЦЕДЕВИТА: Мазалин, Зубчић 8, Рамљак 3, Бабић 2, Делаш 5, Смит 18, Реј 10, Сутон 3, Билан 10, Нуркић 9, Балтић, Баждарић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић, Лазић 2, Блажич 14, Симоновић 7, Марјановић 14, Раденовић 4, Катић 6, Тејић, Нелсон 2, Џенкинс 9, Стојановић, Драгићевић 6.

Претходни текстУбедљива победа над вечитим ривалом
Следећи текстУбедљив пораз Звезде против Јагодине