Симоновић: Лопез је Билбаов мотор

67

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак рано ујутро отпутовали су у Шпанију где их очекује наставак такмичења у Еврокупу. Звезда у петом колу Л групе ЛАСТ 32 фазе гостује Билбау, а у Баскији је очекује изузетно тежак посао пре свега због чињенице да су црвено-бели поприлично емотивно и физички испражњени после освајања Купа Радивоја Кораћа.

Са друге стране, Баскијци нису учествовали на завршном турниру шпанског Купа краља, па су могли да се одморе и максимално фокусирају на дуел са црвено-белима. Добро је познато да Билбао игра изванредно на свом терену, а у овој утакмици немају право на кикс јер би евентуални пораз могао да значи и опроштај од евросцене, што ће за њих свакако бити додатни мотив. Уз све то треба истаћи да Билбао има изузетно квалитетан и искусан тим па изабранике Дејана Радоњића очекује врло тежак испит.

Разговор пред пут у Билбао са капитеном Црвене звезде Телеком Марком Симоновићем нисмо могли да започнемо без још једног осврта на велики успех и тријумф у Купу Радивоја Кораћа. Јер, Звезда је први пут у историји одбранила трофеј у националном Купу, био је то први пехар који је као капитен Звезде подигао Симоновић, а финални дуел са Мега Визуром био је његов јубиларни 100. меч у црвено-белом дресу:

Утисци се полако слежу. И после проспаване ноћи још више се осећам поносним на оно што смо постигли. Урадили смо сјајан посао. Имали смо тешке мечеве у полуфиналу и финалу, али смо као екипа показали карактер и заслужено смо славили. Морам још једном да честитам екипи Мега Визуре која је одиграла сјајан меч, али ми се ниједног тренутка нисмо предавали, веровали смо у себе и наш квалитет и уз велику борбеност смо стигли до циља – почиње причу Симоновић.

Црвено-бели су у одбрани пехара Жућкове левице потрошили велику енергију која им је преко потребна за дуел са Билбаом, али је чета тренера Дејана Радоњића показала велико заједништво што је свакако додатни квалитет овог тима. Стекао се утисак да их је освајање трофеја још више зближило:

Као капитен тима морам да нагласим да је атмосфера у екипи изванредна и када то кажем то заиста није фраза. Никада у својој досадашњој каријери нисам радио са оваквом групом момака где сваки играч има толико развијен тимски дух. Буквално смо сви спремни да на терену погинемо један за другог – истакао је Симоновић пре него што је кренуо са анализом противника:

Пред нама је јако тешка утакмица. Играмо на гостујућем терену против екипе која је веома искусна. Поседују огроман квалитет и индивидуално и тимски и зато ћемо морати да извучемо и последњи атом снаге како бисмо им се супротставили на адекватан начин. Играју доста атипично, јер се њихови високи играчи доста извлаче и шутријау споља. Знају да направе добар баланс у нападу, а јако су опасни у шуту за три поена.

Као главну покретачку снагу екипе Билбао Баскета Симоновић је навео:

То је без сваке сумње Раул Лопез. Он је мотор и мозак екипе. Има одличан осећај за игру, изванредно разиграва саиграче и прави је лидер тима и зато ће нам основни задатак бити да њега осујетимо. Наша одбрана мора да буде на високом нивоу уколико желимо повољан резултат. Много пута смо то истицали ове сезоне а тако је и овог пута. Из те јако одбране можемо себи да креирамо позицију за добар напад и зато ће нам приоритет бити да будемо максимално агресивни у дефанзиви – закључио је Симоновић.

Дуел са Билбаом на програму је у среду од 20 сати и 30 минута, а директан пренос обезбеђен је на телевизији Б92.

Претходни текстМлади пливачи освојили 32 медаље
Следећи текстЗвезда тријумфом окончала припреме