Ватерполисти потопили и ЖАК

93

Ватерполисти Црвене звезде победили су у 10. колу Прве А лиге ЖАК у Кикинди 12:4  (4:0, 2:2, 4:0, 2:2).

Као и у Новом Саду против Дунава и против ЖАК-а је Дејан Савић одморио најискусније играче.

Наши ватерполисти су после прве четвртине водили са 4:0, а средином друге деонице имали су шест голова предности. ЖАК је смањио на 6:2, али је Звезда нанизала пет голова и дошла до +9. Домаћи су у финишу утакмице успели да смање разлику преко Николе Богдановића, који се два пута уписао у листу стрелаца.

За Звезду су у овом мечу дебитовали 16-годишњи Огњен Радуловић, 14-годишњи Златан Никочевић и 15-годишњи голман Стефан Тодоровски, који је бранио у четвртој четвртини. Такође, у другој деоници је свој први гол за Звезду постигао Небојша Кнежевић.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Вукчевић и Ранђеловић са по три постигнута , Вапенски је постигао два гола, а Колашинац, Кнежевић, Виктор Рашовић и Страхиња Рашовић по један.

За домаће је два поготка постигао Богдановић а по један Коровљев и Тркуља.

ЖАК – Црвена звезда 4:12 (0:4, 2:2, 0:4, 2:2)
Кикинда – Базен СЦ Језеро. Гледалаца: 300. Судије: Стефановић и Ћирић (Београд). Играч више: ЖАК 3 (1), Црвена звезда 5 (2). Петерци: Црвена звезда 1 (0).
ЖАК: Козарски, Тркуља 1, Будурин, Богдановић 2, Коровљев 1, Надлачки, Павић, Арнуш, Босанчић, М. Ромић, Марчета, Д. Ромић, Талаја.
Црвена звезда: Драксимовић, С. Рашовић 1, Колашинац 1, Ивошевић, Јовановић, Вукчевић 3, Кнежевић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић 3, Вапенски 2, Радуловић, Никочевић, Тодоровски, Милићевић.

Црвено-бели у следећем колу гостују Партизану на Бањици.

Претходни текстТријумф црвено-белих над Слободом
Следећи текстДан сећања на минхенску трагедију