Гол Мрђе за нову победу црвено-белих

37

Први контролни меч у другој фази припремног периода у Словенији, изабраници Славише Стојановића одиграли су против тима Домжала. До првог званичног сусрета на Маракани 23. фебруара против Јавора остало је 20 дана, тако да ће сваки наредни меч, за стручни штаб најтрофејнијег српског клуба представљати филтер кроз који би требало да се искристалише стартна постава за дуел са Ивањичанима.

У прва два сусрета одиграна у Копру, против Анкарана и Триглава фудбалери Црвене звезде су показали велику ефикасност, постигли су десет, а примили један гол. На голу је стајао Бајковић, у последњој линији Петковић, Ненадић, Мартиновић и Павићевић, затим у везном реду Милијаш, Гогић, по крилима Лазовић и Милуновић, док су најистуренији били Касалица и Дауда.

Насупрот нашем тиму, за НК Домжале наступили су: Видмар, Скубиц, Корун, Зец, Јанжа, Хусмани, Максимовић, Мајер, Живец, Паркер и Вук.

Меч је судила судијска тројка у саставу Антић, Видали и Хабибовић.

Већ од првог минута уочљиво је било да ће утакмица бити тврда са доста такмичарског набоја. Прво узбуђење виђено је у 5. минуту након шута Лазовића са 20 метара међутим, голман Видмар је лако зауставио његов покушај. Три минута касније узвратио је брзом контром тим Домжала коју је стартом приморан био да заустави Павићевић, због чега је зарадио жути картон. Тренера Стојановића сигурно може да радује игра Лазовића који је и на данашњем мечу приказао добру партију. Одличну контру Касалице и Дауде у 16. минуту на груб начин зауставили су играчи Домжала. Звездином нападачу након прекршаја указана је лекарска помоћ после које се вратио на терен. Исти играч у тандему са Лазовићем у периоду од 20 до 24. минута извео је две лепе акције. Прво је рођени Чачанин послао црногорском репрезентативцу из редова црвено-белих лопту кроз средину, овај се у пријему ослободио једног чувара, али га је други сустигао и изблокирао приликом шута. Само пар тренутака касније, исти двојац је на сцени. Лазовић пробија по десној страни, центрира спољном, али је Касалица за мало „кратак“.

Ни противник није био без прилика. Живец је одлично шутирао у два наврата, али Бајковић, и статива били су савезник Црвене звезде. Уследила су на истеку пола часа игре два прекида за наш тим које је извео капитен Милијаш. Након првог судија је досудио офсајд, да би потом на другој стативи дефанзивци Домжала скинули лопту са главе Гогићу. У 33. минуту Дауда је пропустио прилику да идеално асистира Звездиној „десетки“ и споји га са голом, међутим, пас је био прекратак. До краја полувремена није било прилика, изузев непрецизног покушаја Паркера главом у 43. минуту. На одмор се отишло почетним резултатом.

На почетку наставка тренер Стојановић извршио је четири измене. Уместо Петковића ушао је Цилиншек, Крнета је заменио Мартиновића, док су на терену у другом полувремену уместо Милуновића и Касалице заиграли Нинковић и Мрђа. Како је завршено прво, тако је почело друго полувреме, борбом између два шеснаестерца, без озбиљнијих акција и прилика. Коначно у 60. минуту, по левој страни одбрану Домжала надмудрили су Нинковић, Ненадић и Милијаш који је упутио идеалан центаршут, али је Дауда са пет метара шутирао право у голмана. У игру су још ушли, Савићевић, Печник и Мијаиловић, уместо Милијаша, Лазовића и Ненадића, као и Лазић и Оњило уместо Павићевића и Дауде. Прави карамбол настао је у 72. минуту меча и просто је невероватно како Црвена звезда није дошла у вођство. Нинковић је одлично упослио Савићевића који сам избија пред Видмара, али несебично упошљава Мрђу који је у још бољој ситуацији за гол. Међутим, он не успева да савлада чувара мреже Домжала, лопта се одбија до Оњила који је такође изблокиран. Ту није крај узбуђењима. Отпадак прихвата Нинковић, избацује чуваре из игре лобује голмана, али лопта завршава на стативи.

Црвено-бели су били очигледно бољи ривал у другом полувремену, па је као плод таквог развоја стања на терену дошла и нова прилика Мрђе у 74. минуту. Он је ушао искоса са леве стране у шеснаестерац, али је у тренутку упућивања ударца фаулиран. По мишљењу судије Антића недовољно за најстрожу казну. Десет минута пре краја Бајковића је на голу заменио Весић. У 85. минуту из два везана прекида запретио је словеначки тим, међутим, одбрана српског клуба је отклонила опасност. Треба истаћи добар наступ дебитанта Павићевића у чијој игри је приликом кретања и постављања приметно велико искуство.

Да се утакмица не заврши најнепопуларнијим резултатом побринуо се Драган Мрђа у 88. минуту. По левој страни протутњао је Никола Мијаиловић, упутио приземан центаршут на који је натрчао Мрђа и затресао мрежу ривала. На тај начин црвено-бели су задржали максималан учинак у сусретима одиграним у Словенији. Тренер Стојановић меч је почео са комбинованим тимом, да би у наставку увођењем свеже „крви“ и играчима који су чинили окосницу у јесењој полусезони ломио противника и преко Мрђе му задао завршни ударац у самом финишу дуела.

Већ за два дана, у среду 5. фебруара на програму је нова провера, против екипе Слободе из Тузле. Утакмицу ће директно преносити, телевизија Аренa спорт 1, а пренос ће бити емитован и на сајту zvezdatv.rs.

Претходни текстЗвезда дочекује легију странаца из Француске
Следећи текстЗвезда убедљива у Новом Саду