Почиње борба за одбрану Купа

44

У суботу и недељу ће се на базену СЦ „Ташмајдан“ одржати финални турнир Купа Србије, а домаћин турнира, Црвена звезда, брани трофеј који је освојила прошле године, када је у финалу победила Партизан Рајфајзен са 9:8.

Звезда у суботу од 18 часова и 15 минута дочекује Војводину из Новог Сада, док се два сата касније састају Партизан Рајфајзен и Раднички Кон Тики.
Тим из Новог Сада је у прелазном року подмладио екипу. Војводину су напустили Немања Убовић, Срђан Вуксановић, Франко Гератовић, Милош Миличић и Милош Маринковић, а у клуб су стигли Ненад Стојчић, који је прошле године играо у Звезди и Игор Поробић, који је стигао из Јадрана.
Новосађани, чији су најбољи стрелци Васић и леворуки Његован, после осам одиграних кола се налазе на четвртој позицији на табели, са скором од пет победа и три пораза. Звезда је Војводину савладала у 6. колу Прве А лиге са 14:9.
Тренер Звезде, Дејан Савић рекао је да је Звезда велики фаворит у полуфиналу против Војводине и да црвено-бели желе трофеј.
Новосађани са пуно елана играју против нас али је јасно да смо велики фаворити. Имали смо четири тренинга са Приморјем у Ријеци. Наше амбиције су високе, желимо да победимо – рекао је Дејан Савић.
Занимљиво је да су се београдски и новосадски црвено-бели и у претходне две сезоне састајали у полуфиналу Купа Србије. У сезони 2011/2012 пулени Дејана Савића славили су са 8:3, а у прошлој сезони Звезда је победила Војводину са 12:7.
У другом полуфиналном мечу се од 20 часова и 15 минута састају Партизан Рајфајзен и Раднички Кон тики. Финални меч се игра у недељу од 20:15, а све три утакмице ће преносити РТС.
Улазнице за финални турнир се продају од петка на благајни СЦ „Ташмајдан“, а у суботу и недељу ће се продавати од 12 часова. За полуфиналне мечеве ће се продавати одвојено, по цени од 200 динара, док улазница за финале кошта 300 динара, а навијачи ће добити и календар ВК Црвена звезда за 2014. годину.

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве у Србобрану
Следећи текстОгњен Кајганић ново појачање