Звезда за пет минута сломила Паниониос

45

Црвена звезда Телеком уписала је другу победу у Еврокупу. У фантастичном амбијенту дворане Пионир, иако ослабљени неиграњем Бранка Лазића због болести, и још од раније одсутног Луке Митровића, црвено-бели су уписали убедљиви тријумф над Паниониосом – 84:64.

Звезда је серијом крајем друге и почетком треће деонице преломила меч. Одбрана је беспрекорно функционисала у тим тренуцима, а у нападу је чета тренера Радоњића налазила одлична решења па је за пет минута игре серијом 16:0, минус од пола коша заостатка претворила у недостижних 15 поена предности (50:35).

Црвено-бели су доминирали у готово свим статистичким параметрима. Потпуно су надскочили ривала уписавши чак 41 скок, наспрам 27 ривала, док о сјајном протоку лопте у нападу најбоље сведочи податак о забележених 19 асистенција од чега је Демаркус Нелсон имао чак 11.

Навијачи Црвене звезде су поново били шести играч свом клубу, свих 40 минута су давали ветар у леђа својим љубимцима са којима су и по завршетку меча остали да славе . Требало би истаћи и да су пре почетка утакмице пружили су подршку тренеру Дејану Радоњићу, скандирајући у неколико наврата његово име, и тиме јасно показали који је став Звездиних навијача. Тренер црвено-белих им је отпоздравио клупским шалом који је том приликом добио на поклон.

Мотивисани гости су отворили меч са две везане тројке и преузели вођство на мечу које су одржавали све до завршнице прве деонице. Од резултата 19:13 за Атињање Звезда је заиграла знатно ангажованије у одбрани, а у нападу су редом погађали Нелсон, Катић, Раденовић и Блажич па је Звезда серијом 15:5 преузела вођство (28:24).

Међутим, уследио је мањи пад у игри црвено-белих који су Паниониосу дозволили неколико узастопних офанзивних скокова што су они материјализовали и преузели вођство (35:34). Чета тренера Радоњића је поново стегла одбрану, нису дозволили гостима поене у последњем минуту првог полувремена и у првих четири треће деонице. Серију поена повео је Џенкинс са пет везаних кошарка, а играчи су му се придружили почетком другог полувремена па је Звезда заостатак од пола коша серијом 16:0 претворила у великих плус 15 (50:35).

До краја утакмице црвено-бели не само да су одржавали, већ су успели и да повећају вођство, а публика је имала прилику да види и атрактивне потезе. Распуцао се капитен Симоновић, а одбрана је и даље добро функционисала па је вођство константно расло све до плус 25 колико је било на четири минута до краја након тројке Џенкинса. У завршници меча своје минуте у прелепом амбијенту су добили и најмлађи Тејић и Ребић, који је баш данас прославио свој 19 рођендан. Њихову борбеност и залагање бучним аплаузом је поздравила и публика у београдском храму кошарке.

Црвена звезда Телеком – Паниониос 84:64 (16:19, 23:16, 22:12, 23:17)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Блажич 11 (5ас), Симоновић 18 (8ск), Марјановић 10 (11ск), Раденовић 6 (6ск), Катић 7 (6ск), Тејић, Нелсон 7 (11ас), Џенкинс 16, Драгићевић 9.

Паниониос: Мекалум 11 (6ск), Дувњак, Картер 6, Милбурн 6, Атанасулас, Батис 7, Скордилис 6, Ленгорд 9, Мишел 4, Симтсак 2, Кирицис 4, Салустрос 2.

Претходни текстЏенкинс продужио уговор
Следећи текстБодови Књазу, Звезди условна казна